Brev:
Meget træt 3-årig og reaktion
Hej Helen.
Tak for din gode brevkasse. Vi er stødt på et spørgsmål igen, som jeg håber du kan give svar på.
Vores datter fylder snart 3 år. Går i dagpleje til hver dag og er glad for det. Den senest tid har hun virket til at være meget træt. Hun er ekstremt trængende efter sin sut konstant. Hver gang vi skal noget, eller har lavet de mindste ting, så skriger hun efter den og får anfald så hun er helt udmattet af at græde. Selvom hun sover 11 timer om natten og 3 timer til middag, virker hun stadig udmattet om aftenen. Synes tit hvis vi laver det mindste socialt med nogen, så er hun helt færdig og udmattet. Hun kan ikke forstå, at sutten kun er når hun skal sove. Flere gange dagligt grader hun så meget efter den, at hun bruger alt sin energi på den.
Vores dagplejemor siger hun er glad i dagplejen. Sover ...
... 1,5 time dernede til middag og spiser fint. Hun er her også helt færdig når jeg henter i dagpleje og stor skriger efter sin sut så snart jeg henter. Hun bruger ellers kun sin sut når hun skal sove i dagplejen.
Her hjemme er hun ikke den store mad spiser og det er småt igennem dagen.
Jeg synes det hårdt at se hun går og er så træt. Synes jo hun får den søvn hun skal have, men der kommer store reaktioner hvis vi har lavet få ting. Jeg har svært ved at se hvad jeg skal gøre ved den sut? Det hårdt at tage kampen hver gang jeg henter fra institution, for jeg ved det det første hun vil skrige efter.
Herhjemme er der voldsomme mange humørsvingninger. Være helt udmattet og 30 min efter leger hun på værelset.
Burde man opsøge læge og se om der noget hun evt mangler, nogen vitaminer eller noget?
Hilsen herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder