Svar: Te til børn
Kære Mor
Tak for dit brev, og dejligt at høre, at du har læst mit nyhedsbrev :) Jeg vil naturligvis gerne uddybe.
Fødevarestyrelsen anbefaler IKKE te til børn under 3 år - det gælder almindelig drikkete og urtete. Det gælder f.eks. også teer som f.eks. rooibos, kamille, mynthe, fennikel, grøn te og specielle urteteer.
Planter som tilhører kurveblomstfamilien og Rubladfamilien danner naturligt PA (pyrrolizidin-alkaloider) som er et plantegiftstof. Når man hælder kogende vand over tebladene, så kan det trække PA ud i teen, og det antages, at der ikke er nogen nedre grænse for den skadelige effekt. Derfor er anbefalingen, at man minimerer indtaget af disse stoffer - hvilket faktisk også gælder for voksne :)
Til voksne anbefales det, at man varierer mellem forskellige typer og mærker af te, og at man drikker te lavet ...
... udelukkende af tørret frugt. På den måde kan man undgå et dagligt, ensidigt og højt forbrug af bestemte teer, der kan udgøre en risiko.
Så det er altså ikke kun indholdet af koffein, som spiller ind. Det handler også om andre stoffer :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Som alternativ til te, lavet af blade og urter, kan du tilbyde din dreng lidt frugt-te. Det vil sige te, som er lavet udelukkende af tørret frugt, og hvor der ikke er tilsat sukker eller diverse urter som f.eks. kamille og andre planter. Frugt-te bør ikke gives dagligt, men kan gives en gang imellem og f.eks. i forbindelse med forkølelse.
Du kan også en gang imellem tilbyde f.eks. lidt fortyndet og lunet æble- eller pæresaft. Din dreng må også gerne drikke lun mælk. Netop mælk finder mange børn beroligende ved forkølelse.
Jeg håber, at du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.