Svar: Vække for drømmeflaske?
Kære Mor
Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at du har kunnet bruge mit sidste svar:)
Det lyder som om, at I har fundet nogle rigtigt gode rutiner hos jer, og som om at I alle tre trives - så dejligt!
Ja, I må gerne tilbyde jeres dreng en drømmeflaske sen aften, før I selv går i seng. Han kan godt tilbydes flasken kl. 22-23, og derefter sove videre. Og det er helt okay, hvis I vil forsøge dette og dermed undgå at blive vækket f.eks. kl. 01, hvor I måske selv sover allerbedst:)
Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt at vække jeres dreng. Hvis I vækker ham, så kan I naturligvis risikere, at han vil have sværere ved at falde i søvn igen, og vil have en længere vågenperiode på dette tidspunkt, hvilket vil være uhensigtsmæssigt for jer alle tre. I kan i stedet prøve at tage ham op, sætte jer med ham i stolen, ligesom I gør, når I putter ham. Og så tilbyde ham flasken der - evt. bøvse ham af og derefter lægge ham tilbage i seng igen. Han kan sandsynligvis godt spise sin flaske "halvt sovende" og derfor blot tage imod mælken og sove videre.
Hvis du skønner, at han ...
... vågner for meget op af at komme op i jeres favn, så kan I også prøve at tilbyde ham flasken direkte i sengen, hvor han sover. I givet fald er det vigtigt, at I eleverer hans hovedgærde, så han ikke ligger helt fladt med hovedet. I kan lægge en pude, en kile eller lignende ind under madrassen i hovedenden, så han på den måde ligger højere med hovedet. For at forebygge mellemørebetændelse er det vigtigt, at han ikke ligger helt fladt med hovedet, når han drikker mælk.
I må altså gerne forsøge at tilbyde drømmeflasken sen aften, hvis I tænker, at det vil fungere bedre for jer. Det er helt naturligt, at jeres dreng begynder at kunne sove et længere søvnstræk nu, og nogle gange kan han måske godt sove 5-6 timer eller mere. Jeg forstår naturligvis godt, hvis det er rarere for jer, hvis disse timer kan ligge mellem kl. 23 og 05, og ikke mellem kl. 20-02... Så ja - prøv om det kan fungere.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis det ikke virker, så må det naturligvis være sådan, og I må vente til han vågner og melder sig selv; men I må gerne forsøge:)
Rigtig meget held og lykke fortsat - jeg håber, at det virker for jer :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.