Annonce

Annonce

Brev:

Søvnudfordringer 7 uger baby


21. maj 2024

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Søvnudfordringer 7 uger baby

Hej Helen,

Jeg har en datter på 7 uger. Jeg har udfordringer med at få hende til at sove om dagen.
Hendes døgnrytme ser således ud:

Jeg ammer hende i vores seng ca. kl. 22, ofte er hun meget urolig og har svært ved at falde i søvn, men falder efter en halv til hel time i søvn ved brystet.
Herefter lægger jeg hende over i sin lift, som står i en bedside ved siden af vores seng. Her sover hun 4-5 timer inden hun efterspørger mad igen.
Så vågner hun omkring kl. 4 og bliver ammet liggende i vores seng, hvorefter hun bliver lagt tilbage i liften, når hun er faldet i søvn ved brystet.
Herefter vågner hun ca. kl. 7, hvor hun bliver skiftet. Herefter ammer jeg hende liggende i vores seng og hun falder i søvn efter alt mellem 10-30 minutter igen ved brystet. Her sover hun til kl. 9-10.
Vi står herefter op, hun bliver skiftet, vi laver mavetræning, hun kommer på legetæppe og bliver ammet.
Og herefter har vi balladen, så bruger jeg egentlig resten af dagen på at få hende til at sove. En dag som i dag har hun sovet 3x30 min. Fra kl. 9.30 til kl. 22, og så har hun taget nogle små lure på 5-10 min. Indimellem.

Selvom hun gaber og gaber er hun lysvågen. Hun ligger bare og kigger rundt med store, åbne øjne. Hun virker nærmest hyperaktiv.
Når det så endelig lykkedes at få hende til at sove, går der ofte kun 5 min. før hun vågner igen. Ofte vågner hun og kan se helt forskrækket ud i øjnene, kigger febrilsk rundt med hurtig vejrtrækning og er så lysvågen, og så starter det forfra igen.

Hun bliver om dagen vugget i søvn enten ved at gå rundt eller ved at hoppe/vugge på en yogabold. Nogle gange falder hun i ...


Annonce

... søvn efter amning, men her vågner hun også efter 5 min.
Jeg har ad flere omgange prøvet at få hende til at falde i søvn i barnevognen, men det kan hun heller ikke. Hun ligger bare mega uroligt med arme og ben uden at falde til ro.
Jeg har prøvet med White noise, at lægge en hånd på hendes mave, trille barnevognen frem og tilbage, synge godnatsang. Intet virker.

Hun gider også kun meget sjældent at ligge i barnevognen, når vi forsøger at gå tur med hende.

Det skal siges hun er for det meste i rigtig godt humør, når hun er vågen. Hun vil rigtig gerne holde øjenkontakt med os og ligger og smiler til os samt pludre.
Hun kan dog godt bliver utilfreds og starte i gråd, når vi lægger hende i vores favn for at få hende til at sove.

Hun bruger ikke sut (vi træner ihærdigt), men vi forsøger at implementere en bamse som hun får når hun skal sove, den har hun også i liften om natten.

Hun bliver ammet og er en pige med god appetit som bestemt ikke mangler noget. Hun vejede 3348 g ved fødslen og ved 5 ugers undersøgelsen vejede hun 5 kg.

Mit spørgsmål går derfor på, om du kan hjælpe med, hvad vi kan gøre for at hjælpe hende med at sove mere og bedre om dagen?

Synes vi har prøvet alt, men jeg føler bare det bliver værre og værre, og det bekymre mig, da jeg er bange for, hvis vi er ved at få opbygget nogle dårlige vaner for hende i dagstimerne. Samt at hun jo slet ikke får den søvn hun har behov for.

Jeg synes samtidig det er svært hvor meget hun skal være vågen om dagen, da hun jo egentlig virker utrolig frisk, selvom hun gaber rigtig meget.

Håber meget du kan hjælpe.

Mange venlige hilsner
Katrine

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce