Brev:
Putning - 11 mdr.
Hej Helen,
Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal tilmed starte i vuggestue d. 1. maj. Meget af hans liv har han sovet korte lure og haft mange opvågninger om natten, men nu er han endelig begyndt at sove meget mere sammenhængende + længere lure om dagen. Jeg har 2 spørgsmål omkring søvnen:
1. Vi ved simpelthen ikke, hvordan vi skal lære ham at falde i søvn selv i sin seng. Nu starter han som sagt i vuggestue lige om lidt, og kan se i deres informationsbrev at de forventer at barnet nogle lunde kan falde i søvn uden at blive vugget og den slags. Vi vugger ham stadig HVER gang han skal sove. Det er det eneste der virker.
Vi har prøvet at lægge ham ned i tremmesengen og blive hos ham, men han rejser sig konstant op og står ved tremmerne og søger kontakt. Nogle gange går vi kortvarigt ud, for at give det lidt tid, men når vi kommer tilbage har han normalt smidt sutten og står og gumler i tremmerne.
Vi har også ofte øvet med at vugge ham til han næsten ...
... sover og så lægge ham, nogle gange virker det, andre gange ikke, men vi kan lige som ikke rigtig komme skridtet videre.
Vi er også dødtrætte af at vugge ham i armene, han bliver jo tungere hele tiden og vil ikke svøbes mere, selvom det var det der plejede at berolige ham, men tænker han jo nok bare er blevet for gammel til det... Vi er ved at være godt frustrerede, og vi håber at du kan hjælpe os med, hvordan vi gør det anderledes :)
2. Vi har oven i det virkelig svært ved at putte ham om aftenen. Og jeg ved ikke om det i virkeligheden er fordi, at han slet ikke skal sove to lure mere?
Han står ca. op kl. 6.00 og sover formiddagslur kl. 9-11/11.30. Herefter sover han eftermiddagslur fra kl. 14.30-16 ca. Derfor er det helt umuligt at putte ham kl. 19, hvilket vi har gjort meget af hans liv, hvor det virkede fint. Og kl. 20 er han stadig ikke helt træt nok til at falde i søvn. Pludselig er hele aftenen næsten forsvundet... Er der behov for en hel anden dagsrytme mon?
Venlige hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
Viden om børn:
Optøning af spædbarnsmad
Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:
- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.
- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.
- Mad som har været...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.