Annonce

Annonce

Svar: At sove igennem


10. april 2024

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor T.

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at du har en dreng, der stortrives på alle måder :) Og jeg forstår naturligvis godt, at du gerne vil have, at hans længste søvnstræk ligger om natten i stedet for om aftenen - det kan også være en god idé at arbejde på dette.

I første omgang, så vil det være rigtig godt, hvis du kan begynde at øge hans indtag af mad om dagen. Det er godt, hvis han nu, hvor han er blevet 6 måneder, kan blive tilbudt mad flere gange dagligt. Han må meget gerne begynde med grød om morgenen, og derudover også mellemmåltider formiddag og eftermiddag - og så vil det også være rigtig godt, hvis du kan supplere med lidt mad i hånden, så han vænnes til dette. Det er en forudsætning for at kunne undvære mælken om natten, at han spiser og drikker nok hele dagen igennem.

Når det så er sagt, så lyder det dog faktisk som om, at din dreng sover igennem. At sove igennem, når man er 6 måneder gammel, vil være at sove 5-6 timer uden mælk - og det gør din dreng. Disse timer ligger dog mellem kl. 19/20 og 01/02. Det er altså præcist som forventet - ønsket er blot, at flytte timerne, så de i stedet ligger mellem kl. 23.30 til 05/06.

Dette gør du netop ved at tilbyde en drømmeflaske sen aften, før du selv går i seng. Og nej, du behøver sandsynligvis ikke vække din dreng. Du kan godt forsøge, om han kan spise flasken mere eller mindre i søvne, så du på den måde får ham fyldt godt op med mælk, før han så kan sove videre.

Det er ikke alle børn, som kan spise i søvne, og nogle børn vil have meget svært ved at blive vækket sen aften - når de først vækkes der, kan de have svært ved at falde i søvn igen. Derfor er det ikke sikkert, at en sen aftenflaske vil fungere for jer, men der er intet i vejen for at du forsøger, og i første omgang vil jeg anbefale dig, at du som ...


Annonce

... sagt ikke vækker ham, men giver ham flasken mere eller mindre i søvne. Prøv det, der er et forsøg værd.

Hvis han bliver urolig og vågner op omkring kl. 01-02, fordi han er vant til at vågne der, så kan du her forsøge med en sut, for at se om det så kan give ham lidt ro og hjælpe ham med at komme videre i søvnen. Det er ikke fordi, du skal vænne ham til at have sutten i munden resten af natten, det er blot for at vænne ham fra vanen med netop at skulle sutte og drikke mælk på dette tidspunkt. Og på den måde hjælpe ham videre i søvnen, så du også kan få lidt sammenhængende nattesøvn, når du først er gået i seng.

I stedet for, at han som nu sover fra ca. 19/20 til 01/02 får flaske og sover igen til ca. 05/06, så er tanken altså, at du med en drømmeflaske sen aften, kan være heldig at bytte rundt på hans søvnstræk, så han begynder at sove det korteste stræk fra kl. 19/20 til 23/24, får flaske og så sover sit længste stræk indtil kl. 05/06, måske afbrudt af en sut omkring kl. 01/02. Det kunne være rigtig dejligt for dig/jer:)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du spørger, hvornår du kan forvente, at han sover igennem - og bortset fra, at han egentlig sover igennem nu, så er det sådan, at de fleste børn har brug for deres drømmeflaske sen aften i længere tid. Nogle børn helt til 1 års alderen. Når din dreng bliver 10 måneder, så kan det dog godt ændre sig.

I 10-12 måneders alderen trives de fleste børn med 2 flasker i døgnet, og disse flasker kan f.eks. ligge aften og sen aften, eller de kan ligge før middagsluren og aften. Det betyder faktisk, at der er børn, som i 10-12 måneders alderen er i stand til at sove igennem hele natten uden en drømmeflaske sen aften. Det er dog desværre ikke alle, så du må se, hvad tiden bringer:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke - jeg håber, at det lykkes:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.

Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned

Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce