Brev:
Aftensmad og natteroderi
Kære Helen.
Tak for dine tidligere råd og vejledning. Jeg kunne godt bruge yderligere i forlængelse heraf. Det omhandler aftensmad og natteroderi.
Min datter er nu 9 mdr.
Ulvetimen fra 17-sovetid er med meget uro og nogle dage også gråd, hvis ikke vi går rundt med hende på armen, hele tiden.
Nogle dage kan det være svært at få aftensmad i hende, da hun er sur, græder, ikke vil spise og nogle gange kaster maden og alt hun tilbydes på gulvet.
Dermed går hun nogle gange i seng på ren amning.
Fra kl 22-06 vågner hun et sted mellem 3-4 gange. Tidligere synes jeg ikke det virkede som om hun var sulten, men det synes jeg faktisk nu (ikke alle gange men en enkelt eller to af gangene).
I løbet af dagen spiser hun som tidligere skrevet morgenmad, frokost og mellemmåltider før/efter frokost. Jeg synes at hun spiser ...
... nogle gode portioner.
Jeg starter arbejde om mindre end 1 måned og skal meget tidligt op, hvorfor jeg ~stadig~ stresser over de mange opvågninger i løbet af natten, som oftest må hjælpes med amning. Far hjælper også min datter med vuggen i arme med at komme tilbage til søvnen, det lykkedes ofte, men ender med hun vågner igen meget kort efter. Altså hvorfor jeg mistænker hun kunne være sulten.
Min gode mor taler altid om “en god flaske vælling til at fylde maven”. Bruges det stadig? Hvad tænker du om det? Kunne det være en mulighed der midt om natten/måske første opvågning efter midnat? En mulighed for at far kan tage mere over om natten under hans barsel.
Hun er ikke tilhænger af flaske, men jeg kunne forsøge med tudekop.
Har du nogle tanker eller råd omkring natteroderiet du kan dele?
Bedste hilsner,
Kia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.