Svar: Lære at drikke vand
Hej med dig
Tak for dit brev og fine spørgsmål om, hvordan du lærer din dreng at drikke vand, og hvor meget vand, han egentlig skal have :)
Det lyder faktisk meget fint, det du fortæller. Lige nu er han igang med skemaden, hvilket går rigtig godt. Du fortæller, at han tilbydes mad i hånden og allerede er i stand til at finde sin mund og selv gumle på dette - og han elsker det! Derudover får han flaske, og du er ikke umiddelbart i tvivl om, at han får mælk og dermed væske nok - det er alt sammen super fint.
Når han skal lære at drikke vand, så er det faktisk en god idé netop at tilbyde dette sammen med skemaden. Nogle børn har lettest ved at lære det, hvis de drikker af et lille bæger, som du har fået anbefalet, men andre børn har lettere ved at lære det, hvis de får lov til at drikke af en kop med to hanke. Det kan være en gammeldags tudkop, som han selv kan hjælpe til med at holde, og hvor vandet løber til ham, når blot koppen tippes lidt. Tuden kan hjælpe med til, at vandet løber ind i munden, og når der ikke er modstand, så er det lettere for ham at finde ud af at drikke.
Derudover så har jeg hørt rigtig godt om Mushie Tudkop/Trainer Sippy Cup. En mødregruppe har fortalt mig, at netop denne faktisk kan bruges af de mindst ...
... børn, hvor mange andre drypfri kopper skal børnene være ældre for at finde ud af... så den kan også forsøges:)
Med hensyn til væskebehov, så skal hans behov for væske stadig stilles via flasken, og det er vigtigt, at du fortsætter med at tilbyde ham flaske mere eller mindre, som han har fået før. Når han bliver 6 måneder, vil han sandsynligvis kunne begynde at sove igennem uden en flaske midt nat (måske gør han det allerede, da du skriver, at han får en del flasker i løbet af dagen:)). Og når han bliver 7 måneder, vil antallet af flasker ofte kunne sættes lidt ned - og gradvist vil han naturligt blive bedre til at drikke vand af en kop, så en del af væskeindtaget stilles den vej igennem, men det er ikke endnu.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Lige nu er det blot vigtigt, at han øver sig og vænner sig til at drikke vand og dermed få noget andet at drikke end mælk. Det er lige nu kun smagsprøver, og dermed ganske små mængder vand, som han skal have dagligt. Og øvelser gør mester:)
Du skal naturligvis holde øje med hans bleer. Det er den bedste indikator af, om han får væske nok. Det er vigtigt, at han tisser godt, og at hans urin ikke virker koncentreret og gul. Men derudover så lyder det som om, at han er godt på vej:)
Rigtig meget held og lykke, og fortsat god appetit:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!