Brev:
Selvværd og selvtillid
Kære Helen
Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg rigtigt gerne vil give masser af selvværd og selvtillid. Jeg har selv kæmpet en del med begge dele og det er meget vigtigt for mig, at jeg hjælper min datter med at føle sig god nok og tro på sig selv.
Hun går i børnehave og umiddelbart går det godt. Men hun kommer nogle gange hjem og siger nogle ting, som gør mig ked af det. Hun kan f.eks. godt sige "der er ingen, som gider lege med mig" eller "jeg har ingen venner", og forleden sagde hun "jeg er ikke smuk". Det blev jeg meget ked af at høre, for jeg forsøger at fortælle hende igen og igen hvor smuk og dejlig hun er. Og når jeg spørger pædagogerne, så siger de, at hun leger rigtig godt med alle, og at de ikke oplever nogen problemer. Derfor forstår jeg ikke, hvorfor hun så siger sådan.
Hun kan også ...
... godt, hvis vi sidder og tegner sammen, bygger puslespil eller lignende pludselig udbryde "jeg kan ikke lide min tegning, den er grim" eller "jeg kan ikke finde ud af det" og hun bliver meget hurtigt frustreret og kaster med tingene. Nogle gange kan hun blive så ked af det, at hun rejser sig og løber væk og græder.
Jeg tænker, at det har noget med hendes selvværd og selvtillid at gøre, men jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg kan støtte hende bedst. Jeg ved heller ikke, hvordan man ser forskel på om hun både har lavt selvværd og lav selvtillid, eller om hun f.eks. har det ene men ikke det andet, håber du forstår hvad jeg mener?
Jeg håber, at du kan forklare lidt mere omkring det og måske give mig lidt idé til, hvordan jeg kan hjælpe min datter. Hvad skal jeg sige til hende, når hun siger de ting hun siger?
På forhånd tak!
Mor til E
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
Viden om børn:
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.