Annonce

Annonce

Brev:

Ammer mere nat end dag


25. marts 2024

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen

Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig godt. Hun vejer ca. 7 kg og ammes fuldt.

Hun har altid sovet korte lure i løbet af dagen, men det er nu vendt, så hun er begyndt at sove længere lure, hvilket jo er super dejligt! Nogle gange kan hun sagtens tage en lur der varer 3 timer!! Til gengæld sover hun rigtigt dårligt om natten og ofte søger hun brystet hver anden time, hvilket er super hårdt!

Jeg forsøger at amme hende godt af om aftenen. Ofte ammes hun et sted mellem kl. 20-21, og herefter puttes hun så til natten. Hun falder altid let i søvn, så der er ingen problemer her, det gør hun også om natten, hvis bare hun har brystet i munden. Men herefter så vågner hun ca. hver anden time hele natten igennem, og det er helt ærligt næsten ikke til at holde til.

Jeg har ikke indtryk af, at hun bare trøstespiser om natten, men derimod virker det som om, at hun faktisk spiser godt og hun synker ofte ...


Annonce

... højlydt om natten. Når hun har spist, så sover hun videre, men altså kun et par timer, så søger hun igen og kan ikke finde ro, før hun atter får mælk. Hun kan blive temmelig hidsig, hvis jeg ikke tilbyder brystet, så løsningen er ofte, at jeg bare lægger hende til. Hvilket selvfølgelig også kan være et problem, men jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal gøre.

Det er virkelig frustrerende at hun skal spise så meget om natten og jeg ved ikke, hvordan jeg skal få vendt rytme igen. Selvom det er dejligt, at hun er begyndt at sove om dagen, så fungerer det ikke, når hun ikke sover om natten. Jeg har virkelig brug for min nattesøvn! Jeg kan ikke fungere med kun 2 sammenhængende timer ad gangen.

Hvornår kan jeg forvente, at hun begynder at kunne sove længere søvnstræk om natten?

Jeg vil selvfølgelig ikke nægte hende brystet om natten, hvis hun har behov for det, men som det er lige nu, så fungerer det bare ikke. Hjælp!

Bedste hilsner
en træt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnens matematik

Kære Helen Vores datter er nu næsten 4 måneder gammel, og jeg oplever, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce