Brev:
Kantinemad på arbejdet
Hej Helen
Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det beroligede mig :)
Nu har jeg et andet spørgsmål, som jeg har tænkt lidt over.
Som sagt spiser jeg stort set kun økologisk og passer på med hygiejnen osv. Men når jeg er på arbejde, spiser jeg frokost i kantinen og har derfor ikke samme "kontrol" over hverken økologi eller hygiejne.
Jeg kan ikke læse, at der er særlige anbefalinger i forhold til gravide og kantinemad.
Jeg forsøger primært at vælge de varme retter, hvor jeg tænker, at risikoen for bakterier er mindst. Men samtidig er mit arbejde god til at lave sunde salater med en masse forskelligt frugt og grønt, som jeg ikke har fantasi til at lave derhjemme - så på den anden side tænker jeg også, at det er sundt for baby ...
... at få forskellige vitaminer derfra.
Jeg er aldrig blevet syg af at spise i kantinen på mit arbejde. Det er uddannede kokke, som må forventes at have styr på hygiejne osv. Men nu hvor jeg er gravid, tænker jeg alligevel over risikoen for listeria og toxoplasmose, og vil desuden så vidt muligt gerne spise økologisk.
Mit spørgsmål er derfor: bør jeg lave min egen frokost hjemmefra, som ikke vil være ligeså varieret, som den jeg kan få i kantinen på mit arbejde? Eller bør jeg fortsætte med at spise frokost i kantinen og stole på, at der er styr på hygiejnen, og at det i øvrigt går, at mit frokostmåltid indeholder madvarer, der ikke er økologiske, nu hvor mine øvrige måltider i løbet af dagen er økologiske?
På forhånd tak :)
Med venlig hilsen
Den bekymrede
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.