Svar: Spiser ikke som hun plejer
Kære mor
Tak for dit brev :)
Hvilken flaskesut bruger du? Jeg har desværre oplevet nogle gange, at hullerne i visse flaskesutter kan have tendens til at lukke til, hvilket betyder, at din datter så ikke kan få mælken ud. Derfor bliver hun naturligt irriteret på flasken, kæmper for at få mælken og græder, fordi hun gerne vil drikke, men det fungerer ikke, når hun sutter.
Mit første råd vil derfor være, at du tjekker, om mælken kan komme let ud af flaskesutten, eller om I måske skal prøve med en anden type, måske nogle nye...
Nogle gange bliver børn også trætte af smagen af modermælkserstatning. De har brug for en anden smag, noget nyt. Du kan derfor også forsøge med en anden type erstatning for at se, om hun bedre vil kunne lide dette. Du kan i første omgang prøve at købe lidt forskellige brik-erstatninger. Så behøver du ikke købe en hel bøtte, og du bruger derfor ikke unødigt mange penge, hvis det viser sig, at hun ikke bryder sig om en anden erstatning.
Så skal du naturligvis også være opmærksom på, hvor meget skemad du giver hende, og hvornår du så tilbyder flaske. Det er vigtigt, at skemaden kommer ud over hendes vanlige indtag af mælk, og mængden bør holdes nede, så der netop er plads i maven til mælken. Det er derfor bedre, at du giver hende ½ dl. grød eller mos - og hun så drikker ...
... sin flaske, end at du giver hende 1 dl. grød eller mos, og hun så afviser flasken, fordi hun føler sig mæt.
Det vil også være godt, hvis du kan være opmærksom på hendes mave og afføringsmønster. Nogle børn får tendens til forstoppelse, når de begynder med fastere føde, og hvis hun har "stop i maven", så kan det faktisk godt gøre, at hendes appetit og lyst til flasken nedsættes. Derfor er det vigtigt, at hendes mave fungerer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan også forsøge at tilbyde flasken, imens hun ligger ved siden af dig eller f.eks. ligger på ammepuden i dit skød. Hvis hun plejer at få flasken i din favn, så kan det at ændre stilling, lade hende ligge på en ny måde, nogle gange være med til at gøre en forskel. Nogle børn har svært ved at koncentrere sig, hvis de kan se forældrene i øjnene, når de spiser, andre børn synes, det er hyggeligt at have øjenkontakt under måltidet - så du kan også her forsøge dig lidt frem, og se hvad der virker bedst.
Du skal holde øje med hende bleer. Det er vigtigt, at hun tisser, og hendes urin må ikke virke koncentreret. Hvis du efter ovenstående råd stadig ikke kan få hende til at drikke, og hun drikker langt mindre end hendes behov, så må du kontakte jeres læge. Hun må naturligt ikke mangle væske/mælk.
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med hende:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.