Brev:
Grød - mos opstart
Hej Helen
Først vil jeg lige sige TUSIND TAK for din observation af min dagligdag med tvillingerne! Det har ændret alt, og de har siden torsdag sovet middagslur i 3 timer uden at sige et pip! Hold nu op det er vidunderligt.. nætterne bliver bedre, skal lige lære at vænne op og ned på flaskerne og hvordan jeg bedst får dem puttet, hvor flaskerne skal gives og sådan.
Nå men F. har fået ok til at starte med grød/mos, hun er interesseret og har fået et par tsk hirse/majs grød fra Arla siden lørdag middag, på den måde at hun har fået lidt mælk efter formiddagsluren, ca 60ml, så et par tsk grød og efterfølgende omkring 20-30ml mælk og hun synes det er vældig sjovt.
Et par timer efter lægges hun til lur med en flaske på 100ml og bøvses af og så sover hun.
Men! Efterfølgende er hun begyndt at gylpe stråler til natflasken, det har hun ikke gjort før, hun har gylpet men ikke sådan som nu. Det forstyrre hende lidt i at finde ro :( er det fordi hun ikke er helt klar alligevel?
Og hvor hurtigt skal man gå frem med måltider - hvor længe skal det være hirsegrød, tænker ...
... hvornår man kan evt kan lave havregrød med en frugtklat, eller putte en frugtklat i det der hirsegrød.
V. derimod er ikke til at imponere med en ske endnu, så hende venter jeg lidt med.
Og så tænker jeg lige at jeg vil spørge dig til noget helt andet, hvor ofte skal de ignenem motorik øvelser, synes det er svært at nå flere gange om dagen ? når de nu er to og en storebror på 4,5. Vores dag starter ca kl 6, de skiftes og får tøj på, der snakkes og pludres lidt, de sættes i babyindsats på trip trap mens storebror finder sin mad og jeg får hjulpet ham med tøj, hælde mælk op osv.
Så får pigerne flaske (120ml) og så skal han afleveres og der falder de to så i søvn i bilen, flyttes i barnevogn og sover et par timer til formiddagslur. Men har lidt dårlig samvittighed over at de “bare” sidder og kigger rundt om morgenen - men omvendt må jeg også være ærlig at det er svært at finde på sjov motorik flere gange om dagen uden man selv bliver en robot der bare gør det samme og samme.
Håber det er okay med alle de spørgsmål og at du kan finde rundt i det.
Knus
den håbefulde mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
24. januar 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu næsten 4 måneder gammel, og jeg oplever, at...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder