Brev:
Morsyg og aflevering i vuggestuen
Kære Helen
Jeg er nok sådan en mor der bekymrer mig lidt rigeligt og derfor har mange ting at spørge om. Derfor er jeg så taknemmelig for denne brevkasse og dine gode råd.
Lille H er normalt meget glad for vuggestuen og plejer ikke at være ked af at blive afleveret, han plejer at være glad, hilse på alle og gå i gang med at lege.
Lige for tiden bliver han dog ked af det, når jeg går. Der er sket den ændring for nyligt, at det er mig (frem for far), der er begyndt at aflevere de fleste dage. Det kommer sig af, at far har fået nye arbejdstider. Vi bestræber os på, at H skal være kortest muligt tid i vuggestuen. Han er der fra 8 til senest 15.
Vuggestuens personale forsikrer mig om, at han kun er ked af det i kort tid og hurtigt bliver trøstet og afledt, når jeg er gået. De forsikrer mig også om, at han ikke er ked af det i løbet af dagen, at han er glad, griner og leger og virker til at trives.
Nogen gange siger pædagogerne, at han har spurgt "Hvor mor?" eller "Hvor far?", men det lægger ingen af os meget i, fordi han lige for tiden spørger meget efter folk han kender, og kan også f.eks. spørge "hvor farmor", når vi er derhjemme.
Jeg er heller ikke i tvivl om, at han er glad for vuggestuen og nyder de ...
... andre børns selskab.
Det her falder også sammen med, at han generelt er blevet meget morsyg eller mor-glad. Han går efter mig, når jeg går på toilettet og leder efter mig, når jeg er et andet sted i huset - selvom han er sammen med sin far eller sine bedsteforældre, som han elsker. Han vil have, at jeg skal være der. Og hvis vi har været adskilt - altså f.eks. bare en halv time mens jeg var i bad - så giver han mig kram og siger "mor, mor, mor!", som om han har savnet mig længe. :)
Hans far og jeg har altid været ret lige om alting derhjemme, så det er ikke sådan, at han er vant til, at det kun er mig, der kan skifte, putte, etc. Men lige for tiden er bare mest mig der duer.
Jeg kan jo godt læse mig til i det, du har skrevet, at der ofte er en urolig periode i 18-20-måneders alderen, og det nok er det, der spiller ind her?
Det går mig bare lidt på, at han pludselig bliver ked af det ved aflevering, og jeg tænker på, om man kan gøre noget for at hjælpe ham, eller om det bare er noget, der skal gå over? Jeg giver ham altid et kram og sørger for at aflevere ham til en af de pædagoger, han er knyttet til, og siger, at jeg kommer og henter ham senere.
Tak for dine altid gode råd.
Med venlig hilsen
Mor til H.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
Viden om børn:
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.