Brev:
Hvornår skal jeg stoppe med at amme og hjælp til egen seng
Hej Helen.
Vi har en dejlig dreng på 9 måneder, som er startet i dagpleje her først i september.
Han bliver derfor kun ammet en smule når jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen og så til putningen om aftenen. Natten er meget forskellig, men i gennemsnit ammer jeg 1-2 gange i løbet af natten, når han vågner og hvis han har svært ved at falde til ro igen. Ofte kan det dog afhjælpes med nærhed og en sut.
Mit spørgsmål vedrører hvornår man typisk udfaser amningen (HVIS ikke det sker helt naturligt i forbindelse med at jeg ammer så lidt).
Jeg havde hele tiden tænkt at jeg måske og om muligt gerne ville amme til omkring 1 år, men føler stadig at han er meget afhængig af amningen til putning og natten, men det låser jo mig en hel del. Især fordi vi oveni har en dreng, som ikke kan sove selv i tremmeseng og som kun kan sove, hvis jeg er ved siden af ham. Far duer heller ikke fordi det tit er amningen, som ...
... gør at han finder ro til at sove videre.
Jeg lyder måske forkælet - for det er dejligt at amningen fungerer så godt! Men jeg trænger også snart til at far eller andre kan tage over og jeg kan have en aften - inde, som ude for mig selv, istedet for at ligge i halvmørket allerede kl. 19-20.00, hvor vi putter ham.
Vi har forsøgt af flere omgange at få ham over i egen seng (ved siden af os), men så snart vi forsøger at ligge ham bliver han meget ked af det. Både hvis det er inden han sover og når han sover tungt. Så vågner han dog efter 45 min. og er meget ked af det.
Så mit næste spørgsmål er også hvordan vi bedst får ham over i egen seng? Vi har godt putteritual i gang, som fungerer rigtig godt. Derudover får han formiddagslur og en lang middagslur i dagplejen og typisk ikke lur hjemme efter dagpleje medmindre han er meget træt og bliver puttet til nat omkring 19-19.30.
Glæder mig til at høre fra dig!
- K
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder