Brev:
Navlepilleri :)
Kære Helen
Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd.
En lidt spøjs problemstilling er opstået hjemme hos os - min søn er begyndt at pille sig i navlen. Jeg gætter på, at det skyldes, han har opdaget den. Han har nemlig også lært at sige "navle" og vil også gerne pille i navle på både hans far og jeg (hvis han altså fik lov til det).
"Problemet" (som har stået på en uges tid) består i, at han kan pille i den til den bliver helt rød. Han har også været svær at få til at lægge sig ned i sengen, fordi han sov uden tøj på og havde fri adgang til navlen. Jeg er begyndt nu altid at give ham body på, så han ikke kan få fat i den, og det får ham til at glemme den - men han roder i den ved hver given lejlighed, som f.eks. når han bliver skiftet og skal i bad.
I dag har jeg opdaget nogle små røde knopper ...
... rundt om, og jeg kommer jo til at tænke på, om det kløer, og det er derfor, han piller - eller om knopperne er kommet af pilleriet. Jeg tror mest på det sidste, fordi knopperne først er kommet nu her, og han piller sig mere *i* navlen end udenom. Men jeg kan jo selvfølgelig ikke vide det.
Har du oplevet før at små børn bliver helt optagede af deres navler og piller så meget i dem, bare fordi de kan? Og har du et godt råd til, hvad jeg kan gøre for at få bugt med vanen?
Er der mon nogen risiko forbundet med navlepilleri? Jeg tænker på, at navlen jo engang har været hul ind til maven... Så måske er det ikke så godt at pille i den.
Eller måske skal jeg bare vente og gå ud fra, at han mister interesseret for det igen, når den ikke længere er spændende?
Lad mig høre hvad du tænker.
Med venlig hilsen
Mor til H
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.