Brev:
Søvn og natteroderi
Kære Helen,
Jeg skriver til dig i håb om at få lidt hjælp til min søns søvn.
Min søn er nr.3, i en søskendeflok og har 2 storebrødre. Han har altid sovet godt om natten og også om dagen men nu er vi løbet ind i udfordringer som jeg håber du kan hjælpe med eller bare berolige mig med at det er helt normalt og at det går over igen.
Hans to ældre brødre har igennem deres 1 leveår været svært plaget af undertryk i ørerne og mellemøresbetændelse, i en sådan grad at de kun har sovet i intervaller af 10-15 min døgnet rundt, medmindre jeg gik med dem i fx vikle eller sad oprejst med dem, da denne position lettede trykket. Det var hårdt, men vi kom igennem det. Da de blev store nok til dræn og fik lagt det blev deres søvn normaliseret. De stor trives i dag, de har stadig dræn og den ene har nedsat hørelse men han klare sig og vi er i god dialog med vores ørelæge.
Men som du måske kan forstå så er men 3’er første barn der har sovet indtil nu i hvertfald. For de sidste 14 dage er lille N begyndt at vågne op om natten. Han griner, hviner, ruller om på maven, piller mig i ansigtet, altså han “står op” det sker i forbindelse med amning og oftest omkring kl. 01-02. Han er vågen et par timer, så bliver han lidt ked og jeg må gå ...
... lidt med ham i armene indtil han falder i søvn igen, oftest omkring kl. 04-05! Han sover generelt meget uroligt for tiden. Armene dasker rundt og han kan også vågne og græde lidt i søvne, her er han dog nem at trøste og falder i søvn igen.
I løbet af dagen sover han 3 lure, formiddag (2 timer) middag (2 timer) og en powernap ved 19-tiden. Han kommer i seng ca 2 timer efter hans sidste lur, eller når han er parat til at sove. Om aften er han på sofaen sammen med os. Jeg synes han bliver godt stimuleret i løbet af dagen, både mentalt og fysisk. Han er stort set altid i et godt humør, han er nysgerrig og godt med udviklingsmæssige. Særlig på det motoriske ser vi store udviklingsspring( ruller, øver sig i at møve sig frem, griber nemt legetøj og kan føre den fra hånd til hånd og ind i munden. Han bliver fuldammet og det vil jeg gerne blive ved med at han kan sidde i højstol. Han tager fint på i vægt ( vejede 3 kg ved fødsel og vejer nu 8 kg.).
Men hvad pokker gør jeg ved det natteroderi? Og kan jeg hjælpe ham til at gemme det til om dagen? Indtil nu har jeg bare lagt ved siden af ham, taler ikke, tænder ikke lys eller andet. Jeg håber du kan give mig lidt forståelse for hans natteliv og måske nogle råd.
Mange hilsner
Mia
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.