Brev:
Søvnhjul 3-4 mdr.
Kære Helen
Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere gange siden vores pige kom til verden i marts måned.
Vores pige bliver 3 mdr. her den 2. juni. Hun har siden hun blev født haft et godt sovehjerte. Hun har siden 6 uges alderen sovet mellem 3-5 timer i dagstimerne. Det har været meget forskelligt hvornår hun stod op og morgenen, hvorfor det også har været forskelligt, hvornår hun er gået til natten. Hun har kun været vågen en times tid mellem hendes lure. Hvis jeg forsøgte at holde hende vågen længere tid blev hun ked af det, og det endte i en skrigetur.
Den sidste uges tid har hun ændre sine lure om dagen. Hun har indimellem kunne være vågen op mod 2 timer og andre gange kun 45 minutter. Men hun har ofte kun sovet 45-60 minutter, hvor det ikke har lykkes mig at få hende videre i søvnen. Det ender med, at hun bliver for vågen. Jeg tager hende derfor op fra barnevognen og starter ...
... forfra. Hvis der er for mange af de små lure ender det med skrigeri sidst på eftermiddagen og aftenen.
Derudover har det faktisk været svært at få hende til at spise, hun får flaske, i hendes vågentid, så hun har ofte fået mad midt i søvnen i liften - herefter har hun nogle gange kunne sove videre. Men som du kan læse går det lidt koks i det, når hun først spiser midt i hendes søvn, som så kan forstyrre hendes søvn. Man kan jo ikke tvinge hende til at spise.
Jeg påtænker om jeg skal forsøge at følge søvnhjulpet, dog ikke på tidspunkter. Jeg vil gerne selv tidligt op ved en 6. tiden, men hvis hun får mad der i følge søvnhjulpet skal/kan hun sove videre en time inden hun står op? Skal dette være i soveværelset? Eller kan jeg tage hende op sammen med mig kl. 6? Kan jo godt se, at det så bliver svært med 3 lure, hvis hun står op kl. 6 og på nuværende tidspunkt ikke et vågen så længe af gangen.
Med venlig hilsen
Milla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.