Brev:
Slår sig selv i hovedet
Kære Helen
Nu skriver jeg til dig igen med spørgsmål til min søns adfærd og udvikling, for der er nok at bekymre sig om som uvidende førstegangsmor.
Min søn er indenfor den sidste uges tid begyndt at slå sig selv i hovedet med den ene hånd, altid hen over panden eller munden. Han er ved at få en masse tænder (han har ikke fået dem før nu her, og der er vist en del påvej på een gang), og har også mellemørebetændelse, og jeg tænkte, det måske handlede om, at det klør og gør ondt. Men en bekendt fra mødregruppen har nævnt, at det kan være tegn på autisme, og det gjorde mig da lidt forskrækket. Jeg synes også, det ser træls ud og som om, det er træls for ham, og jeg bliver ked af at se det.
Jeg tænker ellers ikke min søn minder om én, der kunne have autisme, for jeg har altid fået at vide, at han er meget god til øjenkontakt og kvik i forhold til det sociale, og det er også sådan, jeg selv oplever det.
Han elsker sociale lege som fangeleg og gemmeleg, han vil gerne lave sjov og prøve at få folk til til at grine og lege/snakke med ham. Han vinker hej og farvel, og er også begyndt at pege lidt på ting og give mig hans mad ...
... og hans legetøj. Han imiterer tit vores lyde og fagter og pludrer rigtig meget, det har han altid gjort.
Han er begyndt at sige pludrelyde, der nærmest lyder som ord, med forskellige vokaler og konsonanter. Så jeg tænker faktisk han er ret godt med på det punkt. Han er ikke den hurtigste motorisk, men er heller ikke decideret bagud. Han kan ikke kravle på alle fire, kun rokke. Til gengæld kan han krybe virkelig hurtigt og har kunnet det siden han var 7 måneder, han kan sætte sig op og rejse sig op og trippe lidt langs møbler.
Jeg har tidligere skrevet til dig om hans frygt for andre babyer, høje lyde og fremmede, men det er faktisk blevet meget mindre udtalt på det sidste, helt af sig selv.
Så alt i alt er hans udvikling altså ikke noget, jeg har bekymret mig om som sådan, men det er klart, at jeg nu ikke kan lade være med at tænke, om det er noget, jeg skal reagere på, når han slår sig selv i hovedet
.
Ind til videre prøver jeg bare at aflede ham. Jeg synes, det sker mest, når han er træt og når han ligger på puslebord eller i seng/barnevogn.
Hvad tænker du mon, der er på færde?
Med venlig hilsen
en bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
Viden om børn:
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.
Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)
Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)
Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder