Annonce

Annonce

Brev:

Ammekampen


9. november 2005

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Ammekampen

Kære Helen

Du har før givet et par gode råd omkring min søn, som ikke er meget for at tage brystet, og nu vender jeg så tilbage, fordi det hele nu efterhånden er gået helt i hårdknude. Han er nu 5½ måned, og efter en uges sygdom (han havde 3-dages feber) hvor han ikke havde meget appetit, er det som om han er mindre interesseret end nogensinde i brystet. Med lidt held og -meget- ballade bliver han ammet 3-4 gange i døgnet.

Jeg har i nogen tid "narret" ham til at amme ved f.eks. at tage ham når han sover, men det går ikke længere. Slet ikke om dagen, så vågner han bare helt op og bliver sur. Selv om natten skriger han nu, hvis jeg prøver at lægge ham til, selvom han er sulten. Som regel ender det i stående amninger, mens jeg tysser, synger, vugger ham til at drikke efter op til 45 min. raserianfald. Og han vil kun ammes herhjemme. Jeg tilbyder ham både mælk og kamillete af kop, men intet hjælper. Han vil ikke have det. Det er som om han gerne vil have brystet - men ikke! Han skiftevis snapper sultent efter mit bryst, men spytter det ud og skriger og hoster, ...


Annonce

... så snart han får fat i det.

Jeg er efterhånden slidt helt op af ikke at have sovet i snart ½ år, og af at have kæmpet for at få amningen til at fungere de sidste to måneder. Jeg kan ikke gå nogen steder, og jeg har mindre og mindre mælk, fordi han spiser så sjældent.

Jeg kan snart ikke klare ammekampen mere - men kan samtidig ikke rigtig se en vej ud af amningen, fordi han jo skal have noget at drikke! Han har desværre altid nægtet at drikke af flaske og kan endnu ikke drikke ret meget af en kop. ½ dl hvis vi er heldige, og mindst lige så meget på tøjet.

Jeg aner ikke mine levende råd. Hvordan får jeg den mælk/væske i ham, han skal have uden at det skal være sådan en kamp? Kan jeg evt. begynde at lægge et eftermiddagsmåltid i form af youghurt ind i hans tre øvrige måltider, som så på den måde kan gøre det lidt ud for en lille amning? Han spiser ikke så meget ad gangen af den faste føde. (Jeg ved faktisk ikke helt, hvad det er han vokser af?!) Hvordan søren får jeg væske i ham, og hvorfor bliver han så vred?

Håber du har et råd?!

Venlig hilsen
Emils mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.

Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce