Brev:
Ændre døgnrytme - 7 mdr.
Hej Helen,
Jeg har en glad pige på lige 7 måneder. Vi startede mos/grød da hun var 4,5 måned, da hun efterspurgte en del mere mælk (hun får flaske) end de anbefalede ca. 1000 ml. Hun er derfor også en “stor” pige på ca. 10 kilo. Hun vender sig fra mave til ryg og den anden vej og kan næsten sidde selv.
Grunden til jeg skriver til dig er, at vi har været i gang med at prøve at skubbe på hendes døgnrytme (nogle dage lykkes det med en halv time eller lidt mere og andre dage føler jeg kun vi kan vende mere eller mindre tilbage til udgangspunktet for at hun ikke bliver ked af det). Hun har længe ikke ville sove videre efter kl. 5 om morgenen. Når vi står op kl. 5 bliver hun meget hurtigt træt og råber på at blive puttet 45-60 minutter efter og jeg føler ikke jeg kan trække den uden hun bliver ked af det (Hun er ikke interesseret i mad i dette tidsrum). Og dernæst synes jeg dagen skrider ift., at hun får hendes første lur på tidligt.
En typisk dag ser således ud:
5:30 - Vågner og vil ikke sove videre (heller ikke hvis hun får en flaske og er heller ikke interesseret i mad når vi står op)
6.30/6.45- Puttes til første lur
7.15/7.30 - Vågner fra 40 minutter lur og får grød med lidt frugtmos.
Efter en times tid begynder hun allerede at sige hendes lyd når hun er træt og lige gyldigt, hvor meget jeg underholder hende på legetæppet, så vil hun bare sidde på armen og vil typisk ikke lege selvom jeg sidder ved hende.
9.30: Får en flaske og puttes til anden lur.
11.00: Vågner fra lur og får mos med lidt kød og vand af kop.
13.00: Puttes til tredje og sidste lur.
14.00: Vågner fra lur og får lidt frugtmos/grøntsagsmos og vand af kop.
16.00: Mos med lidt kød og vand af kop. (hvis vi kommer meget ...
... tættere på hendes puttetid afviser hun ofte maden, hvis hun er for træt).
18.00: Flaske og puttes til natten.
21.00: Vågner og vil have flaske
24.00: Vågner og vil have flaske
03.00: Vågner og vil have flaske
05.15: Vågner og vil ikke sove videre.
Generelt kan siges at hun jo sover ca. det anbefalede, men at hun bliver meget hurtigt træt og at det er meget svært at trække den en smule uden at hun bliver ked af det. Det lykkes mig meget sjælendt at hjælpe hende videre når hun vågner fra hendes lure. Når jeg putter hende falder hun stortest i søvn med det samme, så jeg føler virkelig, at jeg har trukket den så længe jeg kunne.
Som du kan læse tager hun hendes sidste lur meget tidligt og jeg føler at dagen fra vi står op til kl. 13 er et langt maraton af putninger. Jeg har prøvet at give hende en lur sidst på eftermiddagen for at kunne putte hendes senere om aften, men det nægter hun. Hun sover typisk 2 lure af 40 minutter og 1 lur af 1,5 time.
Derudover skal siges at vi lige for en uge siden har skåret to af hendes flasker væk om dagen, så hun nu får ca. 160 ml. X 5. Jeg føler ikke, at det har haft nogen ændring på hende. Hun spiser mellem en 1/2 og 1 dl. grød eller mos, men nok oftere 1/2 end 1 dl.
Min sundhedsplejerske har rådet os til at kun tilsætte 1/2 tsk. fedtstof i hendes mos/grød og undvære MME pga. hendes vægt.
Når hun er vågen bliver hun utilfreds hvis jeg ikke er ved hende stortest hele tiden. Så jeg sidder ved hende mens hun leger på legetæppet, synger, vi danser, giver hende flyveture osv. Altså jeg synes jeg gør hvad jeg kan for at stimulere hende når hun ikke gider ligge og lege mere.
Vil du sætte nogle ord på hvad du tænker om ovenstående?
På forhånd tak 😊
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.