Brev:
Svær at putte og vågner mange gange
Hej Helen,
Vi har en dejlig datter på 6 mdr. som er meget nysgerrig på verden og opmærksom på alting. Har svøbt hende og købt en tyngdedyne da hun ligger rigtig uroligt og meget gerne vil pille og nusse ved alt og gerne rører i ansigtet.
Vi er startet lige så stille på grød, mos og nogle gange udforsket lidt forskelligt mad. Det har vi gjort i halvanden måneds tid. Ikke rigtig haft en fast rytme i det, men hver dag har hun fået enten grød eller mos. Jeg fuld ammede hende indtil 4 mdr. og lige siden har hun fået flaske. Hun er meget glad for mælk og får omkring 120ml. I hvert måltid.
Om dagen sover hun udenfor i sin sleepbag uden problemer. Får sin nusseklud op til hovedet og sin sut, nogle gange rokkes hun lidt og ellers falder hun i søvn selv. Somme tider får hun noget White Noise på. Hun tager nu længere lure nogle gange 2 til 3 timer og 1 1/2. Omkring 3 lure på en dag. Hun vågner omkring kl. 7:30-8:00.
Men også sommetider senere fordi hun er så svær at putte og sover meget sent.
Vi går i seng omkring kl. 20:00 (afhængig af hvor sen den sene lur ligger) Vi giver lidt mad, massage, giver ren ble, går ind i vores seng, sætter en melodi på, tænder en ...
... lille lampe og giver så flaske.
Og ligger hende derefter over i bedsiden og bliver liggende ved hende, ligger en arm på hende og siger evt. shhhh.
- Jeg/vi kan ikke svøbe hende mere (som vi plejede) hun bliver rasende og bryder ud i gråd. Vi er nu nået til at hun er meget svært at putte til natten. Ligger rigtig uroligt, siger lyde, kan ikke finde ro og vrider sig. Putningen kan godt tage 3 timer og nogle gange har vi opgivet og taget hende op eller lagt hende i mellem os i vores seng og bare holdt hende tæt indtil hun har ‘givet’ op.
- Hun er derudover de sidste to måneders tid vågnet flere gange om natten i gråd og er helt ustrøstelig. Der må vi gå ind i stuen og tænde noget lys, holde hende tæt, vugge og evt. give en flaske før hun falder til ro.
Vores dilemma er - hvordan kan vi hjælpe hende til natten, så putningen bliver god både hende og os?
Og hvad kan vi gøre om natten, for at hun måske kan sove længere stræk og ikke vågne hver 3 time og skulle have mad?
Og hvordan kan en rytme se ud for hende?
Har hørt noget med en drømmeflaske, men ved ikke hvordan og hvorledes.
Håber ikke det er alt for forvirrende en besked :)
Venlig hilsen
L’s mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Akupunktur
Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.
Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.
Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.