Brev:
Hvor er klukleen henne?
Hej Helen,
Vi har en lille mus på 4.5 måneder, som pt sover rigtig uroligt om natten. Jeg ved ikke om jeg kan gøre andet end jeg gør, for at hun får en roligere søvn, men hvis jeg kan, vil jeg gerne vide det.
Om dagen synes jeg, at vi er gode til at aktivere hendes krop. Vi tumler, bumler, massere, kysser, nusser. Om natten når hun er urolig, lægger jeg eller far først en hånd på hendes bryst, hvis det ikke er nok, putter vi os ind til hende og hvis det heller ikke hjælper, så lægger jeg hende gerne ovenpå mig. Nogle gange hjælper det. Andre gange ikke - og så ligger hun og kører hovedet frem og tilbage, sparker med arme og ben.
Vi kan mærke, at der sker rigtig meget med hendes søvn lige for tiden, så måske skal vi bare se tiden an. Hun er begyndt at være vågen i op til 3 timer af gangen om, hvor hun for bare et par uger siden havde maks 1.5 times vågentid herhjemme og hun sover ca. fra kl 21.30 til kl 06 .. gaaab ..
Om dagen prøver vi som sagt at aktivere hende efter bedste evne, både ved at hun ligger på mave og ryg, vi hjælper hende med at rulle rundt, hun sidder ...
... op, står op, ligger på forskellige underlag, klapper med fødderne, kysser, krammer, nusser, vi massere ofte fødderne hen af eftermiddagen, når hun begynder at "kæmpe lidt" (er træt, men vil ikke rigtig sove) hun hænger på hovedet, får kasteture og flyveture i luften .. Men .. hun griner ofte hun en enkelt gang og så er det som om, at det ikke rigtig er vildt skægt mere ..
Hun er ikke utilfreds eller lukker sig ind i sig selv, hun .. er bare med, smiler lidt, giver en lille lyd en gang i mellem, men det er ikke meget vi får klukleen at høre og så overvejer jeg om vi gør noget forkert? Vi er begge meget opmærksomme på, at det ikke bliver for meget for musen, vi har øjenkontakt med hende og holder gode pauser, både under legen og inden vi skifter til noget nyt. Vi har selvfølgelig oplevet den fantastiske klukle et par gange, men vi (eller nok mest jeg) vil så gerne høre den oftere - og vide, at musen hygger sig "rigtigt"..
Måske er det ikke alle børn som griner så meget, måske skal jeg bare acceptere, at musen ikke hviner højlydt, men bare smiler .. Men :-D
Venlig hilsen
Catja
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.