Brev:
Baby er sulten hele tiden og bliver aldrig mæt
Kære Helen.
Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej i forhold til min baby på nu 5 uger.
Vi har haft en lidt hård start på det hele - mildest talt - med indlæggelse 2 dage efter fødslen, da hun var både gul, dehydreret og ikke havde haft afføring. Amningen kørte ikke, og det gør den faktisk stadig ikke.
Vi kom hjem efter 4 dage, hvor vi kørte 3 timers intervaller og supplerede med mme og udmalket modermælk efter hver amning. Min mælkeproduktion kom godt op, men stadig ikke nok til at dække behovet og vi måtte forsætte med supplering hjemme. Hendes sutteteknik er også dårlig, så hun får ikke ret meget mælk hos mig når hun ammer. Hun får det, der lige løber af sig selv de første ti minutter og så bliver hun sur og vild, og det har været vanskeligt for mig at håndtere. Jeg har fået sår og revner, og har simpelthen grædt og grædt.
Hun nægter at gabe ordentlig op og hendes underlæbe krænger indad. Jeg har set den ene ammevideo efter den anden,fået hjælp på sygehuset og prøvet mange forskellige stillinger. Blandt andet laid back. Intet hjælper på at hun ikke tager nok brystvorte i munden.
Nu er jeg så tæt på at opgive. Til 5 ugers undersøgelsen sagde lægen at der ikke var tegn på spændinger, som eller var det ...
... eneste tilbage af bud hos mig selv på hvad der kan være galt. Og i weekenden faldt min mælkeproduktion virkelig meget hvilket betød at vi måtte give havde flaske til alle måltider. Vi fik lige pludselig en langt gladere baby som faktisk også sover flere havde i løbet af dagen, hvilket er meget uvant for os. Hun plejer at være vågen og pirrelig det meste af dagtimerne, hvilket selvfølgelig også har været hårdt.
Men nu hvor vi så er overgået til flaske (for det meste, jeg forsøger stadig at amme nogle gange om dagen) synes jeg virkelig hun spiser meget og faktisk slet ikke stopper med at spise. Hun får 7 måltider med 120 ml, men efterspørger mere ved at søge, putte fingre i munden og til sidst græde helt vildt. Jeg har prøvet at distrahere hende, gå rundt med hende, smide hende i barnevognen og lignende med det resultat at hun bare forsætter med at græde eller bare bliver ved med at være vågen.
Så når jeg giver efter for hendes sult så bliver det gerne 175-200 ml hun spiser, og det er jo alt for meget i forhold til det anbefalede. Hvad kan vi gøre? Og hvor lang tid anbefaler du, at en baby skal være om at spise 120 ml? Vi prøver at strække måltidet over 30-40 minutter.
Med venlig hilsen
en mor der ikke vil sulte sit barn (igen)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.