Brev:
Baby er sulten hele tiden og bliver aldrig mæt
Kære Helen.
Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej i forhold til min baby på nu 5 uger.
Vi har haft en lidt hård start på det hele - mildest talt - med indlæggelse 2 dage efter fødslen, da hun var både gul, dehydreret og ikke havde haft afføring. Amningen kørte ikke, og det gør den faktisk stadig ikke.
Vi kom hjem efter 4 dage, hvor vi kørte 3 timers intervaller og supplerede med mme og udmalket modermælk efter hver amning. Min mælkeproduktion kom godt op, men stadig ikke nok til at dække behovet og vi måtte forsætte med supplering hjemme. Hendes sutteteknik er også dårlig, så hun får ikke ret meget mælk hos mig når hun ammer. Hun får det, der lige løber af sig selv de første ti minutter og så bliver hun sur og vild, og det har været vanskeligt for mig at håndtere. Jeg har fået sår og revner, og har simpelthen grædt og grædt.
Hun nægter at gabe ordentlig op og hendes underlæbe krænger indad. Jeg har set den ene ammevideo efter den anden,fået hjælp på sygehuset og prøvet mange forskellige stillinger. Blandt andet laid back. Intet hjælper på at hun ikke tager nok brystvorte i munden.
Nu er jeg så tæt på at opgive. Til 5 ugers undersøgelsen sagde lægen at der ikke var tegn på spændinger, som eller var det ...
... eneste tilbage af bud hos mig selv på hvad der kan være galt. Og i weekenden faldt min mælkeproduktion virkelig meget hvilket betød at vi måtte give havde flaske til alle måltider. Vi fik lige pludselig en langt gladere baby som faktisk også sover flere havde i løbet af dagen, hvilket er meget uvant for os. Hun plejer at være vågen og pirrelig det meste af dagtimerne, hvilket selvfølgelig også har været hårdt.
Men nu hvor vi så er overgået til flaske (for det meste, jeg forsøger stadig at amme nogle gange om dagen) synes jeg virkelig hun spiser meget og faktisk slet ikke stopper med at spise. Hun får 7 måltider med 120 ml, men efterspørger mere ved at søge, putte fingre i munden og til sidst græde helt vildt. Jeg har prøvet at distrahere hende, gå rundt med hende, smide hende i barnevognen og lignende med det resultat at hun bare forsætter med at græde eller bare bliver ved med at være vågen.
Så når jeg giver efter for hendes sult så bliver det gerne 175-200 ml hun spiser, og det er jo alt for meget i forhold til det anbefalede. Hvad kan vi gøre? Og hvor lang tid anbefaler du, at en baby skal være om at spise 120 ml? Vi prøver at strække måltidet over 30-40 minutter.
Med venlig hilsen
en mor der ikke vil sulte sit barn (igen)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.