Brev:
Søvnproblemer - 1.5-3 timer lang putning (del 2)
Hej Helen.
Tusind tak for din besvarelse allerførst. Der faldt en kæmpe sten fra mit hjerte, for nu kunne jeg mærke jeg blev hørt og nu får den hjælp vi har brug for.
Og i dag lyder det så forkert at skrive "trænger til sofa og pusterum" - men putningen tog længere tid end sædvanlig i går, og derfor min dumme måde at formulere mig på! Og det er heller ikke nødvendigvis nødvendigt for os at hun kan puttes kl. 20, vil gerne tage hensyn til at at hun er en lille ugle :-) - men vil hun have bedre af længere nattesøvn og kortere lur?
Jeg er glad for at vi skal væk fra både "gå og se" og sidde ude på stolen - og forstår hvad du mener med søvntoget, det giver god mening!
Og skal lige hører dig omkring det! For de aftener hvor vi selv har tænkt tanken, at gide vide om vi puttede for tidligt og lod hende være oppe, synes vi aldrig der kommer tegn på træthed - indtil hun lige pludselig er overtræt. Og derfor kan vi have svært ved at stige på i ordentlig tid - men nu går vi i hvert fald 100% ind på mellem 20:30-21:00! Er hendes bad kl. 18:30 så for tidligt?
Med den nye puttemetode hvor ...
... jeg bliver hos hende - hvad vil du gerne jeg gør i forhold til kommunikation der? Er det at sige "shh", "nu skal du og bamse ligge jer ned og sove" og "mor sidder lige her" - for tænker hun vil kaste med dynen og pege på ting mange gange, når jeg nu er mere tilgængelig efter vi har sunget (hvilket jeg synes er rart, at jeg er).
Og lige en sidste ting; jeg bruger værktøjer, sange og forskellige lege til at hjælpe hende til mere sprog (men jeg kunne også klart gøre mere og vil jeg til at gøre nu). Hun forstår meget af det jeg siger til hende - f.eks. sagde jeg på en gåtur den anden dag, at nøj hvor solen skinnede dejligt og jeg godt kunne bruge mine solbriller. Og haps hev hun dem op af en lomme i barnevognen og gav dem til mig. Så nu skal vi bare have til hende at komme med nogle ord tilbage :-)
Men i forhold til stimulering med det mentale som du skriver, (hvis du har tid) men hvordan kan jeg hjælpe hende med det?
Igen mange tak for din besvarelse! Går mod putte-stunden med fornyet energi og håber jeg snart kan give vores datter en rar afslutning på dagen.
Med venlig hilsen
Louise.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.