Brev:
Overstimulering - 3 mdr.
Hej Helen,
Jeg havde i dag succes med at få vores dreng i barnevogn en smule eleveret, så han lå lidt oprejst med kalechen slået helt ned (for han bryder sig ikke om at ligge fladt ned i en lukket kasse). Vi gik igennem skoven og han faldt i søvn i løbet af 7-10 minutter. Han vågnede efter 35 minutter, hvilket der (desværre) ikke er noget usædvanligt i.
Da var vi nået op til byen, så vi gik en tur op på biblioteket, hvor han først blev ammet og så kiggede vi lidt. Han var helt vildt begejstret for det og storsmilende. Bagefter handlede vi lidt ind og igen sad han og kiggede nysgerrigt rundt med sin bidering i hånden. Da vi var på vej hjem, brød hans verden pludselig sammen - det var en en time og et kvarter efter han sov sidst. Jeg tog ham naturligvis op, men hver gang jeg lagde ham ned igen, så skreg han meget højt og utrøsteligt. Det endte med at jeg måtte bære ham hjem (en tur ...
... på 10 minutters gang)
Jeg sidder og ærgrer mig over en tur der startede så godt, og gav mig en masse nyt mod på barnevognen, skulle ende sådan. Vi bor som sagt 10 minutter fra centrum, så jeg havde planer om, at amme ham af og putte, når vi kom hjem. Så ville der være gået lidt under halvanden time fra sidste lur.
Er det simpelthen for lang tid efter en så kort lur at blive udsat for diverse stimuli? Jeg føler mig lidt som en fiasko, fordi der ikke er noget forudsigelighed i lurene endnu og jeg synes ikke altid, at han giver tydelige tidlige træthedstegn såsom gaben, stirren i luften, gnide i øjne mv. Hvis den tur skulle have endt “lykkeligt”, hvad tror du så, at jeg skulle have optimeret på?
Da vi kom hjem, skreg han i mens jeg tog min jakke af og derfor måtte lægge ham. Jeg gik straks i gang med at amme, hvor han først lå lidt uroligt men derefter faldt i søvn.
Hilsen herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
24. januar 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu næsten 4 måneder gammel, og jeg oplever, at...
Viden om børn:
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.