Brev:
Aktiviteter og søvn
Hej Helen
Tak for alle dine brugbare svar :)
Vi har en meget opmærksom dreng, der iagttager alt omkring sig og ikke bare lægger sig til at sove, når han er træt, i min favn - altså når vi er ude. Det er som om, at han vil se det hele, og det ender typisk med, at han bliver overtræt og ked af det.
Derhjemme sover han enten på mig eller i sin slyngevugge. Barnevogn fungerer fortsat ikke og det samme med stillestående seng (kun om natten). Jeg føler, at det sætter en begrænsning til diverse aktiviteter her under min barsel. Babymusik, babysalmesang mv. starter typisk klokken 10 om formiddagen, og hvis vi kommer skævt til dagens første lur, så oplever jeg, at dagen bliver svær for os begge. Faktisk nyder jeg de dage, hvor vi bare kan stå op og se, hvad der sker.
Jeg har ikke så meget lyst til at skulle alt muligt, som jeg ellers havde forestillet mig under min ...
... barsel, selvom det da også er ret isolerende at være herhjemme. Jeg vil naturligvis gerne have, at han bliver tilstrækkeligt stimuleret (jeg leger, synger og danser med ham herhjemme) og også bliver eksponeret for at være ude.
Jeg har selv været ret genert, stille og tilbageholdende som barn. Som voksen er jeg nok det, som man populært kalder særligt sensitiv. Jeg håber for hans skyld, at han får det anderledes, selvom der selvfølgelig ikke er noget forkert ved det. Mit spørgsmål er derfor: hvor meget behov har han for stimuli og at være “social” ude lige nu?
Det bliver nemmere for mig, når der er mere rutine i dagligdagen eksempelvis med lure. Og jeg håber da også, at han med tiden vil blive glad for barnevogn eller bare senere klapvogn, så det er lettere for os at komme ud og omkring (har ikke kørekort, så jeg bærer ham alle steder i bæresele).
Venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.