Brev:
Søvn og dagslure - 11 mdr.
Kære Helen
Vi har udfordringer med at lære Ellen at falde i søvn og blive i søvnen om natten.
Hun er en glad pige på 11 mdr (født 36+5), der ligger godt på vækstkurven og spiser fint. Hun har været forbi Osteopat, der ikke fandt spændinger. Hun kravler symmetrisk og er startet i privat pasningsordning for 3 uger siden uden vanskeligheder ved indkøring.
Ellen har periodevist sovet meget uroligt siden ved 4 mdr alderen. Nogle nætter kan hun vågne hvert 20. Minut og græde hele natten. Andre nætter er hun glad, men vågen flere timer. Jeg føler ikke der er et fast bestemt mønster.
Ellen har fået delvist flaske siden fødslen og overgik til fuld flaske omkring 5 mdr. hun får stadigt 2-4x 150 ml om natten. Ikke fordi hun drikker det hele, men fordi vi har skabt en uheldig søvn association, vi ikke kan komme ud af. Sutten kan nogle gange bruges som erstatning. Ellens en del temperament med hurtige overgange. Hun er enten glad frisk eller afslappet - eller meget ked af det. Vi har derfor ikke overgang vi kan arbejde med. En beroligende hånd på maven kommer vi ikke langt med, hvis hun begynder at blive ...
... frustreret. Opvågningerne om natten går også fra 0-100 med stor gråd i dét hun vågner.
Natten er typisk omkring 10-11 timer og Ellen sover ca. 3 timer om dagen, enten ad 2 lure eller én lang. Vi har desværre ikke længere kontrol over dagslurene og der er self. grænser for hvor meget vores dagpleje kan hoppe og danse for hende, da hun også har andre børn at tage hensyn til. Hun får dog altid mindst én lur på 1,5 t. Der begynder at tegne sig et mønster med lange formiddags lure på 2-3 timer, hvilket betyder at vi må give op på eftermiddagsluren. Vi har derfor overvejet at bede dagplejeren om at lægge luren lidt senere hvis muligt og simpelthen overgå til én lur selvom det virker lidt tidligt.
Jeg synes vi ved meget om søvn. Alligevel føler vi os usikre og forvirrede i situationen fordi Ellens humør og søvnbehov virker til at svinge meget - derfor er det svært at holde fast i en rutine uden helt at overhøre hendes signaler. Hvad der virker én aften er helt skævt den næste.
Jeg håber du vil dele dine tanker omkring dagssøvnen, putning til nat og vores lidt ærgerlige søvnassociation.
Med venlig hilsen
Ellens familie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Selleri
Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.
Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.
Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder