Brev:
Søvn - 2 år, 6 mdr.
Hej Helen
Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og fået nogle gode råd, men jeg er alligevel forvirret over hendes søvnmønster og hvordan jeg kan lave en god rutine. Det er vigtigt for mig, fordi jeg snart starter op igen efter en lang sygemelding og derfor har brug for at vores datter står tidligere op.
Som det er nu har hun ferie og jeg er begyndt at vække hende omkring kl. 7 som du også har rådet mig til. Og så tænker jeg at jeg gradvist ville vække hende tidligere og tidligere da jeg har brug for at hun står op kl. 5.45-6 for at vores hverdag kan hænger sammen når jeg starter op igen.
MEN hun er umulig at få til at falde i søvn tidligere om aftenen. Og derudover kan hun slet ikke sove lur mere om dagen. Uanset hvad vi har lavet. hun kan virke træt om formiddagen og ...
... lægge sig på gulvet. Men når jeg så forsøger at putte hende er hun overhovedet ikke træt. Hun gaber heller ikke eller viser træthed på andre måder. Så kan hun holde sig vågne til 21-21.30 og uden at virke træt eller ked af det. Jeg forstår det ikke. Hun burde jo have brug for mere søvn i den alder hun har.
Hvordan kan jeg få rykket hendes falde i søvn tidspunkt om aftnenen?? Og få hende til at få en tidligere rytme?? Og hvad med luren?
I vuggestuen kan hun sove 1-1,5 time men de siger også hun er meeeget lang tid om at falde i søvn. Og når hun har sovet lur der kan hun først sove 22-22.30. Så det kommer jo ikke til at gå når vores hverdag går igang igen. Jeg føler simpelthen det er umuligt at få hendes rytme flyttet til tidligere fordi hun altid har haft en sen rytme.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.