Brev:
Opfølgende spørgsmål på nat-ammestop og putning
Hej Helen
Tak for dit gode og brugbare svar i det sidste brev.
De sidste par nætter har far taget totalt over, og det går stille og roligt fremad. Vores søn vågner stadig en del gange om natten, men accepterer nogenlunde at brystet ikke er tilgængeligt, og vi har ikke ammet i tre nætter. Han sover desuden alene på værelset for at mindske forstyrrelser.
De sidste to aftener har vi dog haft stort besvær med at putte ham. Han er meget træt og klar til at komme i seng. Han får sit bad, bliver frotteret godt, får lidt trykmassage og får grød.
Derefter ammer jeg i vores seng (for at han ikke kommer til at associerer værelse og putning der med bryst og mælk) og går ind med ham, men så snart ...
... han rammer madrassen er der bare knald på ham. Han rejser sig, snor sig, smiler, griner og gør alt hvad han kan for ikke at sove.
Jeg prøver at gentage rutinen, men uden brystet. Så jeg synger 2 sange imens jeg nusser/giver trykmassage, men det gør ingen forskel.
Så hvordan kan vi hjælpe ham ind i søvnen? Hvordan lærer vi ham evt. at falde i søvn selv? Så vi får de gode søvnassociationer?
Er det vigtigt, at den sidste flaske gives mellem 23-24? Vi har nemlig oplevet at han vågner før det og så vil han ikke have flasken. Giver vi den derimod kl 22 så drikker han godt og er veltilpas.
Er der meget stor forskel på at give ham den en time senere? Eller hvordan og hvorledes?
Hilsen herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.