Svar: Vælling - del 2
Kære Signe
Hvor dejligt at høre, at det er gået så godt med flasken :) Det er rigtig dejligt, at Elias både accepterer flasken og vællingen - og det er også rigtig fint, at du indtil videre også bibeholder amning, så du på den måde hjælper til med at opretholde din mælkeproduktion:)
Jeg tænker ikke, at han spiser store mængder hos dig, når du efter flasken med vælling lægger ham til brystet. Det vil stadig stimulere dig, og han får også mælk fra dig, men det handler sandsynligvis mere om genkendelighed og dermed tryghed for Elias, når han efterfølgende falder til ro på denne måde. Det lyder bare super og rigtig rart for jer begge:)
Jeg tænker derfor også, at det vil være rigtig fint, at mormor giver Elias en flaske vælling, når han skal passes af hende, og hun skal ikke også give ham din mælk af ...
... flaske. Det er ikke to forskellige slags mælk, som han har behov for, men mere et sutte- og nærhedsbehov, der skal dækkes :)
Det vil være rigtig fint at tilbyde ham 180-200 ml, som det passer, når du blander, og så kan han tage den mængde, som han umiddelbart viser behov for.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg kan se, at han bruger sut. Det vil derfor være rigtig godt, hvis mormor kan afslutte flasken med en sut, da det vil minde lidt om at blive lagt til brystet efterfølgende. Mormor kan også sidde med ham, som du plejer at gøre, og hun kan putte ham, som du gør. Det vil være rigtig fint, at mormor forsøger at efterligne jeres normale putteritual så meget som muligt :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, og igen - hvor dejligt, at det lyder til at virke hos jer:) Hold endelig fast i det :) Og nyd jeres friaften :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Brystpumpe
En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.
Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.