Brev:
Temperament - skubber, tager legetøj
Hej Helen.
Min datter har de sidste måneder udvist en hel del temperament.. (Der er ikke sket nogle store forandringer i hendes liv). Men hun er begyndt både i dagplejen og hvis vi er på besøg eller nogle kommer her, med andre børn i alderen 0-6 år, at fx skubbe til dem, ikke sådan et puf, men sådan skubbe dem flere meter væk og ikke i sjov.
Hvis nogle leger med et stykke legetøj som hun gerne vil have river hun det ud af hånden på dem, og bliver ved indtil hun får det - og skriger også gerne. Der har jeg nogle gange forsøgt at give hende noget andet legetøj, uden held… Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal håndtere disse situationer? Tager jeg hende op/hen til mig, vrider og skriger hun videre.
Forleden dag hos nogle venner hvor hun gerne ville prøve en gynge de havde i ...
... haven, fik hun lov til det et par gange men vi var også på vej hjem. Efter nogle ture tager jeg hende op hvilket absolut ikke passede hende, så hun skreg og tog hvad hun kunne finde - og kastede agressivt med det, som hun ofte gør hvis hun får modstand til noget hun virkelig gerne vil. Men her bagefter, løb hun så væk fra os (i lukket have - ned bag nogle buske) og skreg, hun ville bare væk! Det overraskede mig meget og jeg blev noget ked indeni, for det er tydeligt hun ikke ved hvordan hun skal håndtere sin frustration.
Hun skubber også gerne de andre ned ad rutsjebanen fx, fordi hun skal til…
Hvordan håndtere jeg lige alt det her?… Jeg råber ikke af hende, men tager lige fat og siger “De andre børn skal også være her”, og “det er ok at blive ked af det” osv….
Hilsener herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...