Brev:
Urolig i nattetimerne - 4 mdr.
Hej Helen
Min datter på 4 måneder har den sidste måneds tid sovet meget uroligt om natten. Nogle nætter vågner hun hver time og klynker, men kan falde i søvn igen, når hun får sutten. Andre gange er hun helt vågen, og jeg må amme hende for at få hende til at sove igen. Jeg har fået at vide, at det kan skyldes, at hun har brug for mere mad, så vi er begyndt at give hende en flaske midt nat og sent aften (jeg kan kun amme med det ene bryst og har derfor ikke mælk nok til hende), så vi er sikre på, at hun er mæt.
Men lige lidt hjælper det!
Hun har de sidste 4-5 dage grædt meget i søvne. Hun er svær at berolige igen, men er tydeligtvis ikke ordentligt vågen, de fleste gange har hun lukkede øjne. Men hun græder helt ulykkeligt, og jeg er ved at være fortvivlet over, at jeg ikke ved, hvad der foregår, og at jeg ikke får sovet om natten. Hun sover vel heller ikke specielt godt på den måde?
Vi er begyndt at putte hende ved 20-tiden om ...
... aftenen, men hun vågner konsekvent ca. 30-40 minutter senere, hvorefter vi giver mad. Hun falder i søvn igen, men vågner med korte mellemrum (nogle gange kun 5-10 minutter) indtil ved 23-tiden, hvor hun falder "ordentligt" i søvn. Herefter går der som regel en times tid, så er hun vågen igen/klynker/græder.
Vi er begyndt på skemad i går, så vi håber jo på, at det med tiden vil få en effekt.
Hvorfor græder hun så meget i søvne?
Og hvorfor vågner hun hele tiden?
Det samme sker også, når hun sover i løbet af dagen. Her må jeg ud til barnevognen og køre med den for at få hende til at falde i søvn igen.
Om dagen er hun glad, nysgerrig og opmærksom. Hun er begyndt at spise mindre, hvilket jeg har læst er meget almindeligt i den alder (det er tydeligt, at hun har meget svært ved at koncentrere sig om at spise - ligger bare og griner og følger med i alt).
Håber, du har nogle gode råd til, hvordan vi hjælper hende til at sove.
Hilsen Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet