Brev:
Falder hen ved brystet
Hej Helen
Vores søn har taget mere end tilstrækkeligt på og vi er derfor afsluttet på sygehuset. Vi supplerer fortsat med MME. Der er dog mange små signaler, som jeg fortsat har svært ved at forstå. Jeg håber du kan hjælpe.
Du skrev, at jeg kunne bøvse og skifte stilling, når han slipper brystet. Jeg oplever faktisk mere, at han relativt hurtigt falder hen. Dvs. Han vender det hvide ud af øjnene, eller øjnene triller rundt, han trækker vejret søvnigt, han kan lave de der ubevidste store smil med min brystvorte hængende i munden. Han skal holdes i gang.
Jeg synes faktisk sjældent han rigtigt slipper, men jeg fornemmer, at han sutter mindre effektivt og som sagt bliver søvnig og falder i søvn i mens vi ammer. Jeg prøver at aktivere ham ved at nusse hænder/fødder, pusle eller skifte stilling, men ret hurtigt sker det samme igen. Jeg kan nogle gange lirke brystet ud og tro, at nu er han faldet i søvn ved brystet, men så vågner han kort efter med et sæt og vil sutte igen, for så at falde hen igen..... Jeg valgte her til aften at tilbyde ham flaske og den tog han med det samme og nærmest slugte.
- Er alt det falden ...
... hen et tegn på, at der ikke er mere mælk? Jeg havde selv følelsen, at der godt kunne være mere.
- Jeg drømmer om af og til at kunne nøjes med at tilbyde brystet, fx om natten, men synes det er svært at vide, om det er tilstrækkeligt, når jeg skal lave flasken til ham for at vide, om han reelt var mere sulten..
- Hvor lang tid tænker du, der skal gå mellem synkelydene (når han når til den federe mælk), for at man kan sige, at han ikke længere sutter effektivt?
- Kan han sutte effektivt i søvne?
Han gylper en del efter opstart på MME. Både noget meget flydende og også noget rigtig sejt.
- Jeg synes det er svært at få en bøvs fra ham. Både hængende over skulder eller siddende på mine knæ, hvor jeg efter sundhedsplejerskens vejledning vipper benene op og ned skiftevis. Er der andet jeg kan prøve af?
- Kan han finde på at slubre mælken fra flasken i sig, hvis han i virkeligheden bare har et suttebehov? Vi bruger ikke sut endnu. Jeg tør ikke rigtigt, så længe jeg er så meget i tvivl om hans signaler. Hvis han nu omvendt tog sutten og i virkeligheden var sulten.
Endnu engang tak for dine svar.
Venlig hilsen herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.