Brev:
Putte til aften
Hej Helen
Tak for din hjælp på vores forrige spørgsmål - det hjalp på søvnen at min datter startede på grød og mos, så hun nu tager længere søvntræk igen. Vi har også fået vendt hendes rytme så dagen nu starter klokken 7 i stedet for klokken 9-9.30.
Nu kommer næste udfordring, da hun jo så skal puttes i sengen det tidligere.
Vi forsøger at putte hende ved 19-20 tiden men lige nu tager det ca en time og nogle gange længere tid. Grunden til at vi vil putte hende der er fordi hun stadigvæk ikke sover særligt lange lure om dagen.
Hendes døgnrytme ser sådan ud:
Kl 5.00: ammes og sover videre
Kl 7.00: vågner
Kl 7.30-8.00: Grød
Kl. 9.30: ammes og puttes til formiddagslur. Sover 1,5 time hvis det er i slyngevugge, kun 40 min hvis det er i barnevognen. (Derfor vælger vi ofte slyngevuggen til denne lur)
Kl 11.30: Grøntsagsmos med kød
Kl 13.30-14: ammes og puttes til lur i barnevogn. Sover 40 min hvorefter jeg nogle gange har held med at lulle hende videre i søvn så længe jeg går med vognen, andre gange ikke.
Kl. 16: ammes
Kl. 18: Grøntsagsmos med kød
Kl. 19.30-20: Ammes og puttes til natten i slyngevugge.
Kl. 23: Ammes og sover videre i vores seng med mig. Vågner herefter et par gange om natten men falder ...
... hurtigt i søvn igen.
Vores putteritual til nat er at jeg lægger mig i vores værelse i mørke og ammer hende. Hun falder ret hurtigt i søvn ved brystet og sover i ca 20 min hvorefter hun vågner og bliver ammet fra det andet bryst og falder i søvn igen.
Herefter flytter jeg hende til slyngevuggen hvor hun oftest vågner og jeg eller min kæreste synger for hende eller hun hører White noise samtidig med motoren der kører.
I alt tager det en time. Jeg har forsøgt at lade hende ligge i sengen i stedet for at flytte hende, men så vågner hun efter 5-10 min og græder fordi jeg ikke ligger ved hende. Jeg har forsøgt at lirke brystet ud af munden på hende så snart hun stopper med at spise men så græder hun også og vil tilbage til brystet.
Hun er snart for stor til slyngevuggen og vi vil gerne have hende over i tremmeseng i stedet. Men jeg bliver helt opgivende på forhånd fordi jeg slet ikke kan se hvordan det skal lykkedes at få hende til at sove selv uden bevægelse.
Hvordan kan vi optimere vores “putteritual”?
Hvordan afvænner man hende fra bevægelse under søvn?
Fungerer vores døgnrytme? Jeg synes der går lang tid fra hun vågner fra eftermiddagslur ved 14.30 tiden til hun puttes til nat men hun vil ikke sove sen eftermiddagslur.
Hilsener herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Sushi til børn
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25...
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.