Brev:
Manglende rul 8 mdr
Kære Helen,
Vores datter Ellen på 8 mdr (født 36+5) virker til at trivedes rigtigt fint og er rigtigt glad for mad, socialt samvær, snak og finmotorisk leg. Det grovmotoriske går dog ikke så hurtigt.
Ellen begyndte først at tage fat i egne fødder omkring 6-7 mdr. og hun ruller ikke selv, hverken fra mave til ryg eller ryg til mave. Vi har lavet øvelser dagligt efter et program fra en fysioterapeut, men hun er ikke særligt interesseret. Hun kan til nød komme det sidste stykke rundt, med hjælp på hoften. Det virker ikke til at hun lægger an til kryb eller kravl. Hun hæver sig på armene og kan række ud og faktisk også pivotere. Men der er ingen forsøg på bevægelse frem/tilbage.
Vi forsøger at prioritere mavetiden højt, men Ellen vil meget hellere sidde, hvilket hun også er god til. Hun sidder stort set selv og vi har ikke hjulpet med puder og lign.
Kan det tænkes at hun simpelthen springer rul, kryb og ...
... kravl over og skal vi lade hende udvikle sig efter eget mønster/ i eget tempo. Eller bør vi sætte mere koncentreret ind og trods protester øve i retning af de grovmotoriske milepæle?
Dagsprogram herunder (blot eksempel, der er væsentligt mere variation):
0600 - Vågner
0700 - Morgenmad: grød, pandekager, frugt og vand af kop
Leg/motorik
0900 - Puttes med flaske til første lur i klapvogn (sover 1,5 t)
1130 - Frokost: mos, madder, kogt grønt og frugt i stænger
Leg/motorik/udflugt
1430 - Puttes med flaske til sidste lur i klapvogn (sover 1,5 t)
1700 - Aftensmad: familiens mad saltreduceret
Leg/hygge/gåtur
2000 - Puttes med flaske til nat
2300 - Vågner og får flaske
0400 - Vågner og får flaske
Vi har relativt mange små opvågninger, hvor vi rokker Ellen i søvn mellem nat flaskerne og hun er ofte svær at putte. Dagens første lur bliver ofte længere end dagens sidste.
Hilsener fra
Ellens forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
Viden om børn:
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.