Annonce

Annonce

Svar: Samlejebevægelser


2. juni 2022

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sally

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Det er rigtig godt, at du har tjekket, at jeres datter ikke virker til at have ondt eller kløe, rødme eller lignende i skridtet eller bleområdet, for det skal naturligvis udelukkes :) Når det så er sagt, så lyder det faktisk som om, at jeres datter søger en genital stimulering.

Det er helt normalt, at små børn "grubber" sig eller onanerer. Vi ved i dag, at børn har en seksualitet, men at den er meget anderledes end voksnes - og når jeres datter gnubber sit underliv, - når hun sidder hos jer, i sin seng eller f.eks. i bæreselen, så er det sandsynligvis, fordi hun oplever det som en meget behagelig og dejlig følelse. Det er ikke fordi hendes kønsorganer er i fokus, og det er ikke fordi hun bevidst forsøger at tilfredstille sig selv på en seksuel måde - det er mere, fordi det føles rart og for hende er en dejlig sansemæssig oplevelse.

Du nævner, at det ofte sker i forbindelse med, at jeres datter er træt og udkørt, og det virker til at være en måde, hun finder ro på - du nævner også, at det sker flere gange om dagen. Når børn onanerer meget, så skal man være opmærksom på, om det gøres i situationer, hvor børn har særlig grund til at søge beroligelse - altså om noget stresser jeres datter. Derfor kan det være en god idé at medtænke, om I måske skal prøve at skabe tid til ro og fordybelse i hverdagen og måske hjælpe hende med at koble fra på en anden måde. Måske har hun brug for færre aktiviteter i hverdagen. Det kan også være, at hun vil have glæde af, at I giver hende lidt babymassage, smører hende med creme og lignende, som får hende til at slappe af i kroppen, og som samtidig giver hende en dejlig ro og fysisk kontakt og nærhed, som kan erstatte hendes behov for selvberoligelse via onani...

Det kan også være en god idé ...


Annonce

... at overveje, hvordan hun har det i dagpleje eller vuggestue. Gør hun det også der? Hvor tit gør hun det? I hvilke situationer gør hun det - er det f.eks. når der er meget larm og uro og derfor en måde for hende at "trække sig væk og skabe ro" - og hvordan reagerer dagplejer eller pædagoger på, at hun gør det - bliver hun afledt, får hun ekstra opmærksomhed, skæld ud eller....?

Det er som udgangspunkt normalt, at små børn onanerer eller finder det dejligt at "gnubbe" sig.. men det kan være problemfyldt, hvis barnet begynder at bruge det som en bevidst strategi til at finde ro - f.eks. hvis der er for meget støj, for meget uro, sker for mange ting, og hun føler sig stresset, hvis hun føler, at hun ikke bliver set, ikke får opmærksomhed osv. I givet fald er det vigtigt at give hende den nærhed og fysiske kontakt, som hun har brug for - så behovet for selvberoligelse kan træde i baggrunden og gradvist komme til at fylde mindre og mindre :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når I oplever, at hun gør det, så er det derfor super fint, at I forsøger at knuse, kramme, kysse, kilde osv. i stedet, så hun på den måde får masser af nærhed og tæt kontakt. Hvis hun protesterer over dette, så prøv at aflede hende ved at tilbyde hende noget at spise eller drikke, finde noget legetøj, en bold eller lignende frem, som hun i stedet kan blive optaget af. Så I skifter helt situation og på den måde får hende ud af det :)

I skal ikke sige nej eller begynde at skælde ud, det er vigtigt, at hun ikke oplever det, hun gør, som forkert. Derimod skal I blot forsøge at aflede hende og give hende opmærksomhed og hjælp til at finde ro på en anden og mere hensigtmæssig måde. Da hun ikke er ældre, end hun er, så er hun sandsynligvis forholdsvis let at få afledt og hjulpet videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :) Og rigtig god pinse :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce