Brev:
Ammerytme med mælk før lur
Kære Helen
Min dreng er 7 måneder og 20 dage, og jeg har stadig svært ved at finde en god ammerytme til os.
Jeg fuldammer og supplerer ikke med flaske. Lige nu får han 1-2 gange skemad (mos) som supplement til amningen, men det er begrænset, hvad han spiser, og ingen ammemåltider er endnu blevet erstattet af skemad.
Jeg giver ham bryst før og efter hver lur. Jeg giver ham bryst før hver lur, fordi jeg har hørt, at babyer derved sover bedre. Det er ikke altid, at han spiser igennem før luren (jeg tænker, at det er fordi, han er træt), så jeg ammer ham igen efter luren. Er det en lang lur på 2-3 timer giver det god mening at amme både før og efter, fordi der ligesom går en god rums tid før og efter luren. Tager han derimod korte lure, er det som om, at han sjatspiser, og brystet bliver sjældent rigtig tømt eller fyldt. Der går således også kun 1,5-2 timer mellem amningerne, hvis lurene er korte.
Min sundhedsplejerske siger, at jeg omkring 6-månedersalderen burde amme ca. 8 gange i døgnet, men jeg var og er oppe på 9-12 gange. Jeg bør give ham først af det ene bryst, lade ham tømme det, og så give ham “dessert” af bryst nr. 2, hvis han stadig er sulten. Den metode er også ret svær at praktisere, når jeg ammer før og efter hver lur, men den har fungeret fint for mig før.
Han har haft nogle uger hvor han spiste mere om natten end om dagen, og der rådede min ...
... sundhedsplejerske netop til at fortsætte med at tømme brystet og give dessert, så han blev ordentlig mæt i løbet af dagen. Nu er det vendt, og han spiser typisk tre gange i løbet af natten samt et morgenmåltid, når han vågner eller til at sove videre på. Om dagen tager han typisk en enkelt lang lur samt to korte på 30-40 min. Nogle gange fire korte. Det er forskelligt, om den lange lur er den første eller den anden i rækken.
Kan du hjælpe os med en god rytme, som giver mig ro? Jeg har tidligere prøvet kun at amme efter hver lur, og det gav ro i mit sind, fordi det var så enkelt at følge. Det opfylder dog ikke mit ønske om at give ham lidt mad at sove på. Hvis han tog en lang lur kunne han også ende med ikke at have spist i 4-5 timer.
Fordi jeg ammer ham så ofte, har jeg også svært ved at finde et tidspunkt, hvor han har lyst til skemad. Spiser han mos lige efter luren, er han typisk for sulten og vil hellere have bryst. Spiser han mos inden sin lur, er han oftest for træt. Da han bliver træt efter to timer er det også svært at finde et tidspunkt mit imellem, da han er mæt fra mælken, jeg gav ham efter luren. Han bliver ikke mæt af mosen, hvorfor jeg ammer ham umiddelbart efter mosen eller lige før næste lur.
Hvordan vil du råde mig til at få maden implementeret i min ammeplan? Lige nu er ingen ammemåltider blevet erstattet af skemad.
De bedste hilsner fra
Lucas mor :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Regnslag
Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.
Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.
Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.
Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.