Brev:
2 årig vil ikke sove
Hej Helen.
Vi har en skøn, frisk dreng som netop er fyldt to, og som generelt har fart på i livet. Alting foregår i løb og han har travlt med at opleve alting. Måske derfor, har det også altid været svært med søvn!
Fra han har været helt lille og i de første 9 måneder, har han skullet vugges, ligge i slyngevugge eller køre i barnevogn for at falde i søvn. Hans søvnbesvær har altid været mindre end gennemsnittet, og det har altid frustreret os forældre, at vi ikke har kunnet give ham den søvn som aldersmæssigt svarede til ham - men det har han så nok ikke haft brug for.
For et halvt år siden, valgte vi at flytte ham i juniorseng. Han kravlede over kanten på babysengen, så det var simpelthen for farligt. Det har bestemt ikke gjort aftenputningen nemmere. Uanset om vi putter klokken 19, 20, 20.30, 21, eller 21.30, så farer han rundt og kan ikke finde ro.
Vores faste aftenrutine er rolig leg fra ca 1 time inden sengetid. Creme over hele kroppen, da han har svær børneeksem. Nattøj på. Børste tænder. Ind i seng. Godnatlæsning hvor han SKAL ligge ned, hvilket han forstår, men det er svært for hans krop, og han skal have det at ...
... vide ca hele tiden. En lille tår mælk eller vand af en kop også godnat.
Også starter der ellers et show hvor han, hvis vi bliver hos ham løbe rundt i sengen, danser, leger, spiller musik på væg, seng eller hvad han nu kan. Og hvis vi går ud, følger efter. Vi kan følge ham tilbage igen og igen, men han fortsætter med at stå op. Når det har stået på i 1-2 timer, overgiver vi os normalt - også fordi vi kan se at han er helt udkørt af sit show - og ligger os hos ham og lader som om vi sover med ham (gør vi det fra starten af, gøgler han enten rundt, eller er en time om at falde i søvn).
Lauge sover til middag i 1,5 time i perioder hvor det går bedre med nattesøvnen. I en periode på ca 14 dage, har han sovet i 3-4 timer til middags fordi han har skubbet sit puttetidspunkt helt til 22-23! Vuggestuen har ikke villet vægge ham, men det har vi (heldigvis) fået dem til i den sidste uge, så han nu sover ca 2 timer til middag - vågner kl 6.30, bliver puttet kl 20.30 og sover kl 21.30-22….
Hvad skal vi stille op for at få lidt voksentimer igen? Vi har snakket om at droppe middagsluren, men jeg synes det er for tidligt for ham.
Hilsener herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.