Svar: Hvornår skal vi lægge den 3 flaske
Kære Christina
Tak for dit brev :)
Det lyder som om, at I skal bibeholde morgenflasken lidt endnu. Den er med til at gøre, at jeres dreng nogle gange kan sove lidt længere, hvilket er rigtig rart for både ham og jer :) Den er også med til at sikre ham et vist mælkeindtag, og det fungerer således godt - og som udgangspunkt skal man ikke ændre noget, der fungerer :)
Du har helt ret i, at det kan være svært at finde plads til flasken på andre tidspunkter, og da den nogle dage ligger allerede kl 04, så tænker jeg, at det er begrænset, hvor meget den påvirker morgenmaden. Begynder den at ligge tættere på kl 06, vil det naturligt kunne have betydning.
Jeg tænker dog også, at tiden arbejder for jer her. Når jeres dreng rammer 10 måneders alderen, vil det ofte være passende med to flasker i døgnet, og det betyder, at I f.eks. vil kunne trappe ud af morgenflasken på dette tidspunkt.
Hvis I indfører lidt godnatgrød, en moset banan eller lignende, før han puttes, så kan I servere lidt mme af en kop samme med dette og på den måde stadig få givet ham lidt erstatning, før han puttes - mme af kop tæller ...
... også med i mælkeregnskabet.
I kan naturligt også overveje at give ham mme af kop sammen med aftensmaden - men det afhænger af, hvordan han reagerer på dette. Nogle børn bryder sig ikke særlig meget om smagen af erstatning, og det kan derfor gøre, at han afviser sin aftensmad, hvilket jo bestemt ikke er meningen. Så er det bedre at få mme af kop lige før putning, og som en del af putteritualet, hvilket mange børn bedre accepterer... Men - hvis han slet ikke kan kapere erstatning om aftenen, så fred være med det.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er jo også nogle fordele ved, at han ikke behøver flaske for at falde i søvn om aftenen, men faktisk kan puttes og sove uden, det er bestemt også værd at medtænke...:)
Det lyder som om, at han spiser godt af aftensmaden og drikker fint vand af kop, og det er trods alt det vigtigste. Drømmeflasken får han jo stadig og lige nu så også mælk tidlig morgen og om eftermiddagen. Samlet ca. 400 ml, og det synes jeg som sagt, at I skal beholde, da det lyder som den bedste løsning hos jer lige nu :)
Håber dette giver lidt ro med på vejen - rigtig meget held og lykke, og fortsat god appetit!:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.