Brev:
Aftenputning - 10 mdr.
Hej Helen
Jeg har skrevet til dig før og fået råd som vi har brugt meget. Nu skriver jeg igen og egentlig med noget af den samme problematik , vi har fået styr på noget af det siden jeg skrev sidst men der er lige noget som vi lige ønsker at vende igen. :)
Vores datter på 10 mdr. som trives og udvikler sig på fuld skrue har meget svært ved at falde i søvn om aftenen.
Hun er på fast føde og får kun flaske til natten (180 ml) og sen aften (90 ml) som du tidligere har foreslået- hvilket har givet en roligere nat)
Hun kan vise træthedstegn og være Mega pylret i løbet af aftenen, og når vi så prøver at putte hende, ligger hun i sengen og får flaske og gnider sig i øjenene og lukker dem og ser bare Mega træt ud, pludselig bliver flasken skubbet ud og hun stiller sig op i sengen og så får den fuld skrue ,,, feeeeest. Hun er ikke ked af det men er bare klar på leg igen, som om der er en stor omgang superkræfter i sutteflasken. Så snart man ligger hende igen og ryggen rammer madrassen går der 0,1 sekund så er hun oppe igen…. Vi kan bruge 45-1,5 time nogen gange ….
Hun har altid været nem at putte, (pånær de sidste 2-3 måneder.) hun har aldrig været vant til at blive vugget eller sove på os eller noget i den retning. Til putningerne i ...
... barnevognen falder hun selv i søvn i løbet af 10 min, nu uden flaske.
Vi har forsøgt først at putte hende kl 20.45 men uanset hvilket tidspunkt vi putter hende så er festen den samme …. Nogen gange er vi endt med at tage hende med ind i stuen igen selvom vi godt ved det ikke er nogen god ide, men samtidig sys vi jo heller ikke det er en god ide at forbinde sengen med fest…. Hmmmm… hvilket ben skal vi stå på?
Hun står op omkring 6.45-07.15
Sover 2 lure i løbet af dagen som nu vare ca. 1,5 hver (efter hun ikke får flaske .
Hun står typisk op fra 2 lur ca.15-15.15
Vi er virkelig udbrændte og frustreret over denne problematik hver evig eneste aften, vi har virkelig svært ved at finde fodfæste i hvad vi skal holde fast i.
Hun sover på eget værelse og er tryg ved dette. Vi har prøvet med aftengrød, bad, massage. (Hun har meget krudt i rumpetten så vi kan ikke få lov at give massage imens hun bare ligger) vi har prøvet med dæmpet lys på værelset hvor vi kigger på bøger og lidt mere stille lege men uden held. Jeg giver hver aften tryk massage efter hun har hoppet rundt i sengen, og dette beroligere hende når hun er klar til at ligge stille.
Håber på endnu et godt og dejligt råd fra dig.
Kærlig hilsen
to trætte og frustreret forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.
Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!
Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.
Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!
De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.
Familien S