Brev:
4 måneder baby er stoppet med at sove
Kære Helen
Tak for en god brevkasse - den har hjulpet mig meget når jeg har søgt hjælp. Nu er det blevet min tur til at spørge dig til råds.
Det føles som om min pige på 20 uger er stoppet helt med at sove. Hun bliver fuldammet og har fra hun blev født sovet ok om natten. Fra 00-07 er hun oftest kun vågnet 2 gange for at spise.
For et par uger siden er hun dog begyndt at ville til brystet hver 1-1,5 time om natten - hele natten igennem. Hun spiser ofte ikke et helt måltid men ligger og sutter på brystet og falder i søvn igen. Jeg tolker det derfor ikke nødvendigvis som om at hun er sulten. Det resulterer i at hun ligger ved mig og sover hvor hun tidligere godt har kunnet sove i sin bed side crip. Jeg har forsøgt at give hende sutten men den har hun aldrig haft den store fidus til. Nusseklud og bamser vil hun heller ikke have om natten, hun VIL til brystet og sove videre.
Derudover har jeg aldrig haft held med at putte hende til natten før klokken 23 ca. Hvis jeg putter hende tidligere vågner hun efter 30 min og er helt frisk. Hele dagen igennem tager hun kun 30 min lure, det er ...
... skræmmende så præcist det er. Tidligere har jeg kunnet lulle hende videre i søvn men det er umuligt nu. Det er ligegyldigt om hun bliver puttet i barnevogn eller slyngevugge.
Vores dagsrytme ser nu sådan ud:
Vågner ca 8-8.30. Hele dagen igennem prøver jeg at putte hende til lur efter 1,5-2 timers vågen tid. Da hun nu sover 30 min lure, så det bliver jo til en del putninger indtil kl. 22-23. Hun ammes mellem lurerne, ofte to gange i løbet af hver vågen tid.
Hun er en meget glad og kvik pige. Har let til smil og grin og er meget nysgerrig. Vi har altid fået af vide at hun virker meget vågen i forhold til sin alder. Vægtmæssigt ligger hun under kurven men følger sin egen kurve. Hun græder ikke meget og virker tilpas, hvilket vi er overraskede over taget i betragtning hvor lidt søvn hun får.
Hvordan hjælper vi hende tilbage til den gode søvn? Jeg har også lagt mærke til at andre børn på hendes alder puttes til natten ved 19-tiden og sover til 6-7 næste morgen. Clara har altid gået sent i seng og sovet til 8-9 næste morgen. Bør vi ændre det mønster så hun står tidligere op?
Hilsen
Claras mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.