Annonce

Annonce

Brev:

Sutteklud og sove i sin egen seng


16. april 2022

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Sutteklud og sove i sin egen seng

Kære Helen

Vi har lige nu to udfordringer vi ønsker at arbejde på, vedrørende vores dejlige dreng "V":
- At vende ham af med at bruge min mands og mine hænder som "sutteklud" når han skal sove om aftenen og når han vågner om natten
- At vende ham til at sove i sin egen seng, hele natten igennem.

Først lidt baggrundsinformation.

V er sund og rask, går i vuggestue og trives godt i sin hverdag. Han har en storebror på 3,5 år og bor ellers med hans far og mig. Han har nogle relativt lange dage i vuggestuen (ca kl 8.15-15.45), men vi forsøger at holde ham hjemme en gang imellem, som oftest en dag hver anden uge. De rapporterer om en glad og tilfreds dreng i vuggestuen, hvilket vi også ser herhjemme.

Søvn:
V har altid været meget nem at putte til lur, og han sover nu typisk 2-3t middagslur, ca kl 11.30-14.00. Han spiser i øvrigt også godt. Nætterne har han altid været meget mere livlig end sin storebror, og nu har vi et stort ønske om at få ham over i hans egen seng, som står lige ved siden af vores. I perioder uden sygdom eller andre udfordringer, har vi stort set altid kunne putte ham i hans egen seng, og så kommer han over til os i løbet af natten. For noget tid siden så det ud til at gå godt, og han havde en kort periode hvor han først kom over til os ved 2-3-tiden. Så blev han syg, og nu er det som om vi er slået helt tilbage. Han bliver puttet i vores seng og sover der resten af natten.

Hænder, sutteklud og tryghed:
Vores andet problem er, at vi aldrig rigtig har kunne få ham til at bruge sutteklud eller bamse. Han har nærmest siden fødslen haft en sutteklud tilgængeligt (en t-shirt jeg har sovet med), men på et tidspunkt gik det op for os at han brugte vores hænder som overgangsobjekt. Vi tænkte i lang tid ikke over det, men sad blot ved hans seng og holdt ham i hånden indtil han faldt i søvn. Vi havde en kort periode hvor han lærte at falde i søvn selv, i sin egen seng, uden hænder, men så faldt vi, som nævnt ovenfor tilbage igen, ...


Annonce

... ifbm en sygdomsperiode.

Problematikkerne lige nu:

1) Kan vi stadig nå at indføre et overgangsobjekt, og hvordan gør vi? Og har han brug for det, eller kan han føle sig tryg uden? Han viser meget lidt interesse hvis vi forsøger at lægge noget andet ned til ham, og jeg tænker umiddelbart at sove-t-shirten stadig er det bedste bud, da han kender denne og ved at det er hans.

2) Det føles så hårdt og akavet at gemme sine hænder for ham, for at han skal vendes af med at holde dem? Han elsker nemlig også at sidde og holde i hånden om dagen. Skal vi måske blot skelne mellem dag og nat?

3) Hvordan gør vi når vi skal vende ham til at sove i sin egen seng - helst hele natten igennem?

4) Kan vi normalt forvente af en dreng på hans alder, at han skal kunne sove uden os, enten i sin egen seng eller på et værelse sammen med storebror?

5) Vi overvejer at lave et fællesværelse til de to drenge. Vil det være nemmere for ham at lære at sove i sin egen seng, hvis det er i et andet værelse og sammen med storebror, og ikke så tæt på vores "fristende" voksenseng? Eller vil det være en blødere overgang for ham først at lære at sove i sin egen seng ved siden af vores?

Overordnet er det bare langt sværere at "bryde båndet" til V end det var til hans storebror, da V er enormt glad for vores kropskontakt og helst ville ligge ovenpå vores ansigter hele natten, hvis han fik lov! Jeg har også tænkt på om hans natteaktivitet er resultat af for lange vuggestuedage. Og samtidig hører man jo om rigtig mange andre børn, der også har lange dage. Og han trives jo godt dernede, med trygge og meget kompetente pædagoger.

Som tillægsinformation kan jeg sige at V er meget tryg ved både min mand og mig men, at han stort set altid søger mig foran min mand, hvis jeg er tilgængelig.

Jeg håber du kan give nogle fifs til hvordan vi kan arbejde på ovenstående på en tryg måde for V. Vi vil bare ikke ud i en brutal "kold tyrker", som V føler sig utryg ved!

Mange hilsner, Mari

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.

Kun far kan putte - og det tager +1 time.

Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce