Svar: Svært at lægge amningen på hylden
Kære bekymrede mor
Jeg ser ingen problemer i at du ammer morgen og aften, men ikke ammer i løbet af dagen. Da Kristine og du selv lyder til at være glade for amning, så er der ingen grund til at ændre dette nu. Tværtimod tænker jeg at det vil være tryghedsskabende for hende og være en rigtig god måde at sige godmorgen og godnat på.
I takt med at hun nu bliver ældre og amningen nedtrappes til to gange dagligt, vil hun få plads til mere mad i maven, og samtidig vil det, at hun kommer ud og spiser sammen med andre børn måske motivere hende til at spise andet end hun gør nu. Samtidig vil hun så måske nå en alder, hvor hun selv begynder at vælge amningen fra. Dette sker hyppigt omkring hendes nuværende alder.
Det er dog også sådan at nogle børn (og mødre) er så glade for amningen at man sagtens kan amme i flere år. Det er der for så vidt ikke noget i vejen for, du skal bare vide at hvis du ammer meget længe, så skal du ikke regne med at din datter siger fra. Det vil være dig, der skal tage beslutningen om at nu skal amningen stoppe og så være konsekvent omkring dette.
Lige nu synes jeg dog at du roligt skal fortsætte amning, da det vil være godt i indkøringsperioden. Samtidig vil det også være en god mælkekilde for dit barn, som jo fortsat er en lille pige. Og så må du se hvad tiden bringer og hvad der virker bedst for jer. Du kan ...
... f.eks. amme hende til hun er ca 1 år, her er hun så 'kørt ind' i dagplejen og har sikkert vænnet sig til at dagen forløber anderledes end tidligere.
Hvis hun i dagplejen vænner sig til at falde i søvn og få middagslur uden amning, så kan du prøve at overføre samme rutiner til hjemme og på den måde få afsluttet amningen der.
Ved et års alderen kan hun også fint nøjes med komælk af kop, en portion yoghurt og lignende. I alt skal hun på det tidspunkt have ca 500 ml mælk/mælkeprodukt dagligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I takt med at hun trapper amningen ned til 2 gange dagligt, så indretter din mælkemængde sig på dette. Det vil kroppen gøre helt af sig selv. Det vil være langt at foretrække fremfor at stoppe helt fra den ene dag til den anden.
Lige med hensyn til grøntsagsmos, så lad hende spise grøntsager i stykker, som hun kan sidde med. I det hele taget kan det hjælpe på appetitten og lysten til mad at spise med fingrene. Hun kan også få kogte ærter, og majs, som appellerer til synet i farverne og som hun kan spise med 'pincetgreb'.
Prøv at lave mad, som smager af noget. Det må gerne krydres lidt med oregano, timian, ost og lignende. Også sovs med lidt smag kan du lave. Hvis hun kan lide lasagne og bolognaise på glas, så kan hun sikkert også lide det, hvis du laver det selv? Prøv med pastaskruer, som hun selv kan sidde med.
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.