Brev:
Renlighed hvordan tackler vi det?
Kære Helen
Min datter er ca 2 år og 9 måneder og har det godt og er i trivsel. Hun er glad for sin vuggestue, sover godt om natten og er med sprogligt.
Da hun var knap 2 år introducerede vi potten hvilket hun var meget interesseret i. Hun blev hurtigt god til at bruge underbukser derhjemme i lange perioder, hvor hun stolt selv gik ud på potten og tissede og nogle gange også afføring. Vi tog det meget stille og roligt og ville ikke presse eller noget, men har måske ikke rigtigt været hurtige nok til at udnytte den interesse hun havde. Nu er det som om at hun går lidt kontra på det.
Fx plejede hun om morgenen selv at hive bleen af og gå direkte ud og tisse, nu insisterer hun istedet på at ville tisse i den om morgenen inden den ryger af. Og de sidste par dage har hun ...
... tisset i underbukserne hvor hun råber “jeg tisser” selvom vi har sagt mange gange at hun skal sige til hvis hun tisser og at hun skal tisse på potteneller toilet.
Jeg synes det er frustrerende og kommer måske nogle gange til at vrisse lidt. Jeg er bange for vi har skabt et alt for negativt fokus på det og at hun derfor bevidst tisser i bukserne. Vuggestuen har ikke rigtigt gjort noget for at hun blev renlig så der har hun altid brugt ble.
Hun starter i børnehave i maj og jeg ville meget gerne at hun blev renlig heromkring/til sommer. Hvad kan vi gøre for at komme tilbage på sporet igen? Skal vi bare acceptere uheld og ikke minde hende om toiletbesøg selvom hun så bare konstant tisse i bukserne i en periode? Har brug for noget hjælp hertil :-)
De bedste hilsner
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.