Brev:
Søvn og slyngevugge
Hej Helen
Vi har en søn på knapt 3 mdr. som egentlig sover rigtig flot om natten, hvor han ofte sover fra omkring kl. 19 til et sted mellem 2 og 3 om natten, hvor han får en flaske (jeg ammer ikke), og sover så igen til 5-6 tiden og får en flaske igen, hvor han efterfølgende ofte kan sove igen til omkring 07.30-8, hvor vi står op.
Udfordringen er bare, at det lange stræk søvn han tager sig er i slyngevuggen og meget af tiden er med motoren kørende. Han er meget ked af det om aftenen, og vi kan kun få ham til ro i slyngevuggen :( Jeg ville så gerne have han kunne falde i søvn i sin bedside crib i stedet for og så “kun” sove lure i slyngevuggen om dagen.
Det mærkelige er, at når han vågner omkring kæ. 2-3 tiden om natten og har fået sin flaske, så kan vi sagtens ligge ham i sin bedside crib og han sover videre der uden problemer. Også selvom han er vågnet godt op og ikke bliver lagt i bedside crib sovende.
Hvordan får vi ham til at blive ...
... puttet i sengen i stedet for slyngevuggen? Eller i hvert fald sørger for han får sovet de fleste timer i sengen i stedet for?
Om dagen er han desværre begyndt at sove meget korte lure. Formiddagen/morgenen sover han gerne 1-2 lure af 45 min varighed pr. stk.. og om eftermiddagen kan jeg være heldig at han sover længere i barnevognen, det har han gjort før 2-3 timer, men nu er han begyndt at vågne i turen i barnevognen efter 45 min. og så skal jeg gå længere for at få ham til at sove mere. Og for det meste sover han igen kun 45 min i barnevognen og vil ikke altid sove videre når vi kommer hjem og den står stille. En sen eftermiddagslur kan jeg ikke altid få ham til og hvis jeg kan er det 30-45 min..
Hvad gør jeg forkert? Han sover lure i slyngevuggen og ellers en til to i barnevognen i løbet af dagen.
Jeg ville jo ønske jeg kunne få ham til at sove andre steder uden bevægelse i løbet af dagen. Har du gode råd til det?
Med venlig hilsen
Ida
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.