Annonce

Annonce

Svar: Mælkebehov - får han for lidt?


21. februar 2022

Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Signe

Kæmpe stort tillykke med den lille "store" dreng :) Og velkommen til.

Det lyder som om, at det for jer har været en god beslutning at gå over til flaske. Din dreng lyder til at være rigtig glad for både erstatningen og flasken, og han tager rigtig godt på! Det lyder bestemt ikke som om, at han mangler noget :)

Det lyder som om, at sundhedsplejersken har givet dig tommelfingerreglen om, at din dreng skal have ca. 1/6 af sin vægt i døgnet. Det er super fint at gå ud fra dette, men det er en vejledende mængde. Det betyder, at det er vigtigt, at din dreng selv får lov til at regulere sit behov. Det er vigtigt, at du ikke presser ham til at spise, men det er samtidig også vigtigt at han får sit behov tilstrækkeligt dækket. Så hvis han f.eks. altid tømmer hele flasken, så vil det være rigtig godt, at du giver ham lidt mere mælk end de nuværende 120 ml. Det er helt normalt, at hans appetit kan variere, så han nogle gange vil spise mere og andre gange mindre, og det er vigtigt, at du giver ham mulighed for denne fleksibilitet.

Du skriver, at han ofte bruger 1 time på at spise. Det er ret lang tid, selvom han er så lille og ny, som han er og selvom du skifter ble undervejs. Hvilken flaske bruger du, hvilke flaskesutter? Du skal være opmærksom på, at naturgummisutter nogle gange "klistrer sammen" i hullerne, så mælken faktisk har svært ved at løbe ud. Det skal helst være sådan, at hvis du vender flasken på hovedet, så drypper det ud af flaskesutten, og du kan prøve at teste flaskesutterne, og se om der er forskel på de sutter I har. Nogle gange kan det også være en god idé at forsøge med en anden type flaskesut eller måske en sut med større huller, for at mælken løber lettere til ham, og I ikke skal bruge helt så lang tid på hvert måltid.

Du skal altså ikke presse ham til at ...


Annonce

... drikke mere, end han giver udryk for at have behov for, men du skal modsat også sikre dig, at måltiderne ikke tager unødigt lang tid, så han bliver for træt, før han egenligt har fået mælk nok eller ikke når at spise nok, før han faktisk skal spise igen...:)

I takt med, at din dreng vokser, så vil hans mælkebehov naturligt stige, så ja - når han vejer 5500 gram, 6000 gram osv. vil han normalt skulle drikke mere af hver flaske. Stille og roligt vil antallet af flasker sandsynligvis også skulle sættes ned, så han måske drikker hver 3-4 time i stedet for som nu hver 2-3 time i løbet af dagen. På den måde arbejder tiden lidt for jer, og der sker hele tiden ændringer, men mængden i hver flaske vil naturligt blive højere i takt med, at han vokser og vejer mere, og måske begynder at spise lidt færre gange i døgnet.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det vigtigste er dog, at du er opmærksom på hans signaler og siger til dig selv, at det er helt okay, at hans appetit kan svinge. Han lyder til at trives rigtig godt og får som sagt det, han har behov for. Han har 7-8 bleer (tis/afføring) i døgnet, og det lyder super godt, og ligesom det skal være! At der kommer noget ud, er jo også tegn på, at der kommer noget ind. Du beskriver også en dreng, der melder sig selv til måltiderne - han melder sig hyppigere om dagen end om natten, hvilket er super dejligt for jer alle, og han lyder til at være glad og tilfreds. Så tilbyd ham som du allerede gør og tro på, at han tager, hvad han har behov for, og at det er helt okay, hvis appetitten svinger lidt en gang imellem. Han trives med sin mælk - målingen 1/6 af hans vægt er en rettesnor, det er stadig vigtigt, at han får lov til at selvregulere :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :) Jeg glæder mig til at følge jeres lille familie videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annonce