Brev:
Søvn og natamning - 8 mdr.
Kære Helen
Mange tak for dit svar på mit sidste spørgsmål. Det går bedre med spisningen synes jeg. Jeg ammer fortsat omkring 4-5 gange dagligt, men arbejder på at få det ned på omkring 3. :-)
Nu gælder det så natamningen. Sagen er den, at min søn falder i søvn under amning. Sådan er han altid blevet puttet, da jeg ikke har haft succes med at vugge ham i søvn. Og det fungerer slet ikke, at jeg lægger ham i sengen, og selv ligger ved ham og aer/synger til han sover. Han bliver ret frustreret, når jeg lægger ham i sengen om aftenen, men falder hurtigt til ro, når amningen går i gang.
Som det er nu bliver han puttet ved 19-tiden, og falder som regel hurtigt i søvn. Nogle gange vender han sig selv væk fra mig, når han er faldet i søvn. Andre gange "lirker" jeg mig forsigtigt fri, når jeg kan mærke, at han sover. Men problemet er, at han efterfølgende vågner ca. en gang i timen, indtil jeg går i seng (vi samsover af samme årsag).
Så mit spørgsmål går nu på, om du har nogle fif til, hvordan jeg kan få min kæreste mere på banen ifbm. de her putninger? Jeg har det ...
... egentlig ok med måden han bliver puttet på kl. 19, men synes det er hårdt, at det kun er mig, som skal løbe alle de efterfølgende gange han vågner. Vi vil meget gerne have ham permanent over i egen seng. Og jeg tænker egentlig helt at stoppe med at amme, når han er et år.
Om en måned har vi et aftenarrangement, som vi meget gerne vil deltage i, hvor mit håb er, at min søns farmor kan være hos ham. Jeg drømmer om at kunne putte ham, og så ville det bedste selvfølgelig være, at han ikke havde opvågninger hver time, men hvis han fortsat har det, at det så var muligt for min svigermor at "genputte" ham. Og så ville jeg komme hjem til den sene aftenamning. Jeg tænker, at det er mest realistisk, hvis han til den tid er vant til, at det ikke kun er mor, der kan putte.
Derfor omhandler mit spørgsmål, hvordan min kæreste kan komme mere på banen. Som det er nu bliver min søn meget ulykkelig, hvis min kæreste går op og forsøger at putte ham, når han vågner. Skal vi blive ved med at prøve denne taktik, eller har du andre forslag?
Håber det giver mening. :-)
Kærlig hilsen
Mathilde
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.