Brev:
Opstart på overgangskost
Kære Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig med vores søn ift hans søvn, overgangskost og amning. Mange tak for dit fine og yderst brugbare svar.
Nu er der imidlertid dukket lidt flere spørgsmål op, som handler om overgangskosten. Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg føler lidt pres for at det skal gå hurtigt fremad, da vi er startet sent. Han var lidt over 5,5 md. Jeg har fået opfattelsen, at når han er så gammel, så skal man gå rimelig hurtigt frem.
Han er nu oppe på tre måltider dagligt. Efter knapt 3 uger med mad.
Jeg er begyndt at lægge et stykke frugt eller fx agurk foran ham. Han viser det ingen interesse overhovedet ift at sidde med det i hånden. Jeg har prøvet at give ham det i hånden, men så laver han grimasser og smider det igen. Hvis det blot ligger foran ham viser han det ingen interesse overhovedet. Jeg kan få lov til at give ham fx appelsinbåden op til munden og så sidder han og sutter på den, men jeg holder den.
Er der noget jeg kan gøre anderledes?
Noget andet er ift når jeg mader ham. Her er det ikke altid han åbner munden. Han drejer dog ikke hovedet til siden og virker heller ikke utilfreds. Hvis jeg stikker skeen helt hen på hans læber og han her åbner munden bare lidt, så jeg kan få ...
... skeen derind. Er det så okay at skubbe skeen derind?
Jeg har oplevet at når han først har fået det i munden og kan lide smagen, så vil han gerne have mere bagefter. Han skubber heller ikke maden ud igen. Jeg er dog bange for at det ikke er helt nok på hans præmisser? (Ja/nej - til maden).
Det samme kan være tilfældet med vand af kop.
En anden ting er, at efter vi er startet på mad, så synes jeg han lider meget af mavekneb om natten, hvor han vågner og græder/klager sig og ligger og presser. Man kan mærke han spiler maven ud. Efter lang tids forsøgen kan der så komme en prut.
Det er nok værd at nævne, at han som ammebarn havde sjælden afføring, der gik ofte 15-16 dage i mellem og i det “værste” tilfælde gik der 3 uger. Nu efter opstarten på overgangskost har han måske afføring engang hver 3. dag. Det er mindre “portioner” men synes umiddelbart ikke affæringen virker hård, selvom det er noget mere fast i konsistensen end da han kun blev ammet.
Han har stort set heller aldrig gylpet, så han holder godt på maden ;)
Af samme grund forsøger jeg med en masse frugtmos/sveskemos (ikke banan).
Hvad skal jeg gøre her ift maden? Er det bare at fortsætte og så lærer maven at håndtere det med luften eller?
På forhånd tak :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.
Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)
Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)
Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder