Brev:
Søvn og amning - 6 mdr
Hej Helen.
Vi har en dejlig dreng på 6 mdr.
Da vi fik ham var han vågen 2-3 gange i løbet af natten og blev ammet hver gang, for så at falde i søvn ved brystet og kunne puttes i sin bedsidecrib igen. Det er kun blevet til flere opvågninger siden. Pt. er jeg oppe med ham 6-8 gange på en nat. Han vil ikke bruge sut, hader sin dyne, den sparker han af øjeblikkelig, så den bliver lagt over ham (opvarmet med kropsvarme, når vi ammer) når han sover igen.
Vi tror han er en High need baby, for han bliver let pylret og de første 3 mdr græd han ca 20 min hver aften. Han har altid kun villet sove på mig og falde i søvn ved brystet. Når han vågner om natten er det umuligt at dysse ham til ro med en hånd og små tysselyde. Han græder bare højere og ignorerer vores nærvær. Selv hvis jeg lægger ham i min armhule og taler til ham, skriger han bare.
Vi forsøgte for en måneds tid siden at lære ham at falde i søvn i bedsiden. (Døsig, nyammet, synge for ham, lade ham mærke vi var der), men han blev så ulykkelig. Jeg tog ham straks op og trøstede og prøvede så igen. Vi prøvede i 3 dage, og da han bare var ked af det, stoppede vi. Når hans far tager ham, for at jeg kan sove lidt, skriger han også bare.
Vi begyndte at give lidt grød lige før jul, og han vil stadig ikke spise en fuld halv ...
... portion. Heller ikke med lidt frugtmos blandet i. Vi prøver at give ham hver morgen, efter formiddagslur i barnevognen (han sover mellem 5 min og 2,5 time) og til aftensmad. Resten af tiden får han stadig kun mælk. Vi putter ham ca.20.30 og så ammer han til ca kl 22, hvor jeg lægger ham over i egen seng. Hans dyne er en sommerdyne og han sover i langærmet body og bomuldsnatdragt. I sengen ligger han på et uldtæppe, så han ikke bliver lagt på en kold madras. Tit er han lidt kølig på bryst og i nakken, mens han lige så tit er fugtig og varm i nakken, så jeg er i tvivl om han fryser eller har det for varmt.
Han sover som regel til kl 1 eller 2 før han vågner, men nu er det allerede kl 12 og derefter vågner han med en til halvanden times mellemrum til vi står op, som regel ved 7 tiden. Han får grød ca halv 8 og ammes efter. Vi går med barnevognen ca kl 9 og så får han grød når han er vågen (mellem 11.30 og 13.) ammes efter og puttes til gåtur med barnevogn igen ca kl 13.30/14 alt efter formiddagslurens kvalitet og sover. Han får grød ca. kl 18/18.30 og ammes efter.
Hvad skal vi gøre? Det virker helt umuligt at putte ham anderledes pt, for han skriger bare. Om natten er han ved 5 mdr og til nu begyndt at græde/knirke/skrige på en ny måde. Skyldes det mon tigerspring?
Med venlig hilsen
mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.